Månadssummering Juli

Högsommar! Visst är det en härlig tid och framför allt när vi har en sådan underbart solig och varm sommar. Jag vet inte hur ni har det, men jag myser och njuter för fulla muggar i alla fall. Även om nästa hela juli månad ägnades åt att jobba och semestern kom i slutet så har jag ändå fått läst en hel del tycker jag. Känner att även denna månaden får godkänt när det kommer till läsandet.

Dystopi/ Postapokalyps (Young Adult):
The Transfer  The Initiate  The son  the traitor
Isolation

Isolation (Partials Sequence 0.5) av Dan Wells
Fantastisk bra, utspelar sig innan första boken och här får vi en mer insikt och förståelse för varför Partials revolterade mot sina skapare.
Betyg: 5 av 5

Four: The Transfer (Divergent 0.1) av Veronica Roth
Första kortberättelsen om Tobias, avslutas med hur han tog sitt namn Four. Helt klart ett måste för alla Divergent fans.
Betyg: 4 av 5

The Initiate: A Divergent Story (Divergent 0.2) av Veronica Roth
Här får vi veta mer om Four under hans initiationstid i Dauntless, klart läsvärd, men kanske den svagaste av de fyra berättelserna.
Betyg: 3 av 5

Four: The Son (Divergent 0.3) av Veronica Roth
Intressant då vi nu befinner oss på lite okänd mark, Four är klar med initieringen och är nu en fullvärdig Dauntless medlem.
Betyg: 4 av 5

Four: The Traitor (Divergent 0.4) av Veronica Roth
Sist men inte minst den sista av fyra kortnoveller om Four, som här knyts ihop med händelser i första Divergent boken. Mycket bra, mycket trevligt. Rekommenderar alla fyra.
Betyg: 4 av 5

Graphic novels
Pretty Deadly, vol1  FBP  morningglories vol2  East of West vol2
Pretty Deadly, Vol. 1: The Shrike av Kelly Sue DeConnick, Emma Ríos och Jordie Bellaire
Månadens serie överraskning, vackert, mytisk, våldsamt och gav mersmak, som en blandning Gaimans Sandman med just en gnutta av Indian summer av Manara/ Pratt.
Betyg: 4 av 5

FBP: Federal Bureau of Physics Vol. 1: The Paradigm Shift av Simon Oliver och Robbi Rodriguez
Inte lika imponerad av denna, inte dålig men nja, vet i tusan. Hade väntat mig en uppdaterad Arkiv X historia och ja det är den väl, typ.
Betyg: 3 av 5

Morning Glories, Vol. 2: All Will Be Free av Nick Spencer
Dags att återvända till akademin Morning Gloires, våldsamt, snyggt och lika förvirrande som ett bra avsnitt av Lost.
Betyg: 4 av 5

East of West, Vol. 2: We Are All One av Jonathan Hickman och Nick Dragotta
Wild west möter framtiden, äventyret fortsätter och man blir inte besviken, det är bisarrt, skruvat, vackert, på gränsen till lätt illamående och jepp, kommer definitivt fortsätta läsa.
Betyg: 4 av 5

Science Fiction:
Nexus av Ramez Naam
NexusVar ett tag sedan jag läste science fiction och då framför allt evigheter sedan jag läste cyberpunk. Intressant upplägg, att använda en form av drog som gör att vi kan koppla upp/ihop oss. Den stora potentialen att tillsammans kan vi bli så mycket bättre som människor, om missbruk och länders förmåga att ta en uppfinning och använda den i krig. Tankeväckande och jag måste säga att det var lite skönt att bryta mina vanor och läsa en bok som kräver en hel del filosoferande.

Betyg: 4 av 5

Steampunk/ Alternate History:
The Curious Case of the Werewolf That Wasn’t, the Mummy That Was, and the Cat in the Jar
(Parasol Protectorate 0.5)
av Gail Carriger

The curious caseSååå härligt att vara tillbaka i Parasol Protectorate världen igen. Lite väl tunn i sidantal, men uppskattade varje sida och ord.
Titel, ja titel, visst är det den bästa, ever! 😀

Betyg: 4 av 5

 

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural
The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman
The Ocean at the End of the LaneOj vad ska jag säga! Gaiman levererar igen! Underbara, härliga, magiska, förtrollande och överraskande Gaiman. Detta är en fantastisk bok, som tar dig bort till barndomens somrar, till gränsen mellan verklighet och fantasi och som lämnar dig andlös och funderande. Detta är en berättelse som definitivt lever kvar i dina tankar långt efter boken är klar. Älskade den! Läs, läs, läääääs!
Betyg: 5 av 5

 

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural (YA)
Lies Beneath  On the fringe  
Lies Beneath av Anne Greenwood Brown
Trodde faktiskt inte jag skulle tycka så mycket om en historia som handlar om Mermaids. Klart överraskande och jag måste erkänna, I sort of liked it. Spännande mytologi, om hämnd, kärlek och gå emot sina instinkter. Helt klart värt att läsas.
Betyg: 4 av 5

On the Fringe av Courtney King Walker
Även detta var lite av en chansning en kärleks-spök-mysterie historia skulle man väl kunna kalla den. Inte dålig, men bara godkänd. Dock helt ok betyg eftersom det är en debutroman. Dessutom en helt fristående bok och det är ju aldrig fel ibland.
Betyg: 3 av 5

———-

Totalt kom jag upp i 4 Graphic novels, 6 kortare berättelser, 4 romaner och tillsammans över 2000 sidor lästa, inte fy skam om jag får säga det själv.

Månadens bästa: The Ocean at the end om the lane!
Månadens överraskning: Lies Beneath

Sommaren har hittills levererat fantastiska böcker och läsupplevelser, vissa enbart för stunden vissa som dröjer klar långt efter boken är insorterad på rätt plats i hyllan.

Vad har du läst för bra hittills?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Månadssummering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s