Om the road so far…

Uppdatering: Först skulle jag bara ha en paus, sedan gick tiden, livet har kommit i mellan och tid, lust och energi har saknats.
Då min förhoppning är att någon gång komma igång igen så får bloggen ligga kvar ett tag till och så får vi se vad som sker i framtiden.

Ha det fint.

:::

Det där med att blogga,
Någon gång tidigt 2012 så starade jag min första blogg, eller ja blogg och blogg, det var långt mellan gångerna och jag blandade innehåll högt och lågt. Det blev allt från lite privata inlägg, resor jag gjort och diverse recensioner. Men det kändes aldrig helt rätt, så sagt och gjort typ ett halvår senare delade jag upp det på två bloggar, en som skulle handla om resor och min hobby, historiskt återskapande (i dagsläget en något slumrande blogg) och den andra skulle handla om böcker och läsandet, the road so far… föddes.

I början skrev jag alla poster på engelska då jag ytterst sällan läser några svenska böcker, men jag fick inte det flyt jag önskade så besluts togs och jag började skiva mina inlägg på svenska istället. Förhoppningen var att det skulle vara lättare och på så sätt bli fler och mer regelbundna inlägg.

Varje år så ställer jag mig dock frågan, skall jag skiva på svenska eller engelska, har lite läsare från US och det händer att ibladn att jag deltar på olika memes och utmaningar som är på engelska. Målet är väl någon gång i framtiden att göra en helt tvåspråkig blogg, men just nu så får det bli att jag blandar lite istället. Är det optimalt, nja, vet i tusan, är det snyggt, äsch det bryr jag mig nog inte om, är det praktiskt, inte alltid 🙂

Bokgenre
Det blir en hel del dystopier, post-apocalyps, urban fantasy, alternativ historia, steampunk och science fiction för att nämna några genrer jag föredrar att hålla mig till. Jag blandar ungdomsromaner med ”vuxen” romaner, serietidningar med en och annan podcast och allt hamnar i en salig röra här på bloggen, en del recensioner, en del tyckande och allt som hamnar där i mellan.

Vem är jag då,
Kort och gott, jag är en tös som kommer från västkustens pärla Göteborg, till vardags rör jag mig i IT-branschen men helt ärligt så tillbringar jag mer än gärna min tid i andra typer av världar och mitt liv när tillfälle ges, kretsar kring:

Böcker – så klart 😉 Läser en hel del, älskar traditonell läsning alltså med andra ord böcker som kommer i pappers form även om det sista året har börjat smyga in sig lite e-böcker. Förr läste jag nog lite bredare, men idag på gott och på ont håller jag mig nog till ”mina” genrer.

Film/ TV – Jag är en riktig tv-serie nörd, följer på tok för många serier, gamla som nya. Mest blir det inom typ supernatural/ sci-fi/skäck genren. Men handen på hjärtat, en och annan sitcom kan slinka med allt efter säsong och humör. Film blir det inte riktigt lika ofta nu för tiden, men om jag kommer iväg så är det samma ”typ” av genre som jag håller mig till när det kommer till böcker.

Te och annat – Fyller gärna vardagen med mat och vin, kaffe och te och alla andra mumsigheter som sätter guldkant på tillvaron.

Spel – Spel, spel i alla de former, brädspel, rollspel, figurspel och kortspel. Hänga med de finaste vänner, umgås, äta en god bit mat med lämplig dryck till och spela något spel, det är min syn på en lyckad afton.

Övriga sociala medier.
Jag finns även på Goodreads , Twitter samt Instagram.

Advertisement