Two out of Four

Dags för den andra delen av fyra om Four. Precis som den första, Four: The Transfer så utspelar sig THE INITIATE tiden innan Divergent och vi får följa Four under hans sista tid under själva initieringsfasen.

The InitiateTHE INITIATE
Utav de tre kortberättelserna så känns denna kanske som den som är svagast. Inte för att den är dålig, tvärt om jag älskar att få reda på mer om Four, men THE INITIATE och delar ur Fours initiation är väldigt lik Tris (träning, hintar om Divergents, dödsfall etc).
Lika, fast kanske ändå inte, för även om de går igenom samma sak så tar den sig lite olika uttryck. Styrkan här är att vi som läsare får se hur lika Tobias och Beatrice faktiskt är, hur mycket deras uppväxt i Abergnation påverkat dem och hur svårt det är framför allt för Four att omfamna Dauntless fullt ut. För han kämpar verkligen och verkar faktiskt ha mer av Abergnation i sig än vad Tris har.
I THE INITIATE får vi se resan han gör och vännerna och fiende som finns runt honom som är bidragande till att han bli den vi kommer att se längre fram. Vi får även lite mer insikt i att det är mer än bara att Four blev nummer 1 som ligger bakom rivaliteten, eller snarare fiendskapet mellan honom och Eric. Samt icke att förglömma vi får även se lite av Jeanine, that evil bitch!

Summa summarum, kul läsning som ger oss mer av Four och hans bakgrund, mer av hur mycket Dauntless förändras under den korta tid som går fram till där Divergent startar. Detta var en mycket trevligt läsning och jag slukade den fullt ut.

____________________

Betyg 4/5

The Initiate: A Divergent Story (Divergent 0.2)
Av Veronica Roth
Publicerad 2014 av Katherine Tegen Books (Kindle Edition)

Advertisement

1 Comment

Filed under Dystopian, eBook, Short story, Veronica Roth, Young Adult

One response to “Two out of Four

  1. Pingback: Månadssummering Juli | the road so far...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s