Bokomslag – Juli

JULI – högsommar, sol och värme, lata dagar, sommarlov eller vanlig ledighet. För mig så förknippar jag högsommar med salta bad och heta sandstränder, böljande ängar, solvarmt gräs och saft under ett svalkande träd.
Samt att läsa böcker, läsa på stranden, på klipporna, i parken, på en filt eller kanske på ett kaffé, allt beroende på var man befinner sig.
Fanns en hel del böcker att välja på som på något sätt symbolisera juli och det var faktiskt lite klurigt att välja enbart en bok och omslag. Men till slut så blev det Lies Beneath av Anne Greenwood Brown som får bli månadsomslag för juli.

10479750

Motivering:
Blir sugen på att dyka ner i havet bara jag ser detta omslag! I den värmen vi haft i år så känns svalkande bad som något borde göras om och om igen. Detta omslag får mig att tänka på just sommar, sol och bad. Även om historien inte kanske utspelar sig under den varmaste sommarmånaden, så finns där gott om vatten och under ytan scener.
(valet var mellan denna och The Ocean at the end of the lane, som också har ett helt fantastisk omslag och där innehållet kanske mer passar till sommaren, men då den är min favorit bok i juli så föll valet på Lies Beneath.)

Vilket bokomslag tycker du symboliserar denna underbara månad?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s