Three out of Four

Så var det dags för tredje delen av fyra som handlar om Four och THE SON utspelar sig precis som de föregående två tiden innan händelserna i Divergent.

The sonTHE SON
Four är nu en fullvärdig medlem i Dantless, han klarade initieringsfasen och blev till och med bäst av dem alla. Att komma först har en stor betydelse i vilka jobb han ha möjligheten att ta och det är av stor vikt då val av jobb kan befästa en högre position inom Dauntless hierarkin. Det är helt klart en mer självsäker Four vi möter här än i de två andra böckerna, men även om han blev rankad nummer 1 och kan välja ett bra jobb, så märker vi att han fortfarande inte till 100% känner sig som en av de andra. Han kämpar helt klart mot sin Abergnation uppväxt och verkar stundtals lite vilsen. Som till exempel när hans vän Zeke lurar honom att gå på dubbeldate, åhh stackars lilla Tobias, någon större flörtare lär du inte vara vännen min!

När Four får erbjudandet att vara med i ytterligare en urvalsgrupp (mot bland annat Eric) som kan ge honom en position inom Dauntless ledarna så är han lite tveksam. Dessutom så börjar han ana mer av det hemligt samarbete med Erudites Jeanine (that bitch!) och när han upptäcker att någon varit i hans rum och sedan får ett kryptiskt meddelande att möta vad han tror kan vara hans far (!), ja det ställer till det något.

I THE SON får vi reda på bakgrunden till varför han valde att bli en av Dauntless tränarna istället för en av ledarna. Vi får mer information om Eric, hans koppling till Erudite och hur han ändrade själva initieringen (måtte all olycka drabba honom!). Vi får även lära känna mer av Fours vänner Zeke och Shauna. Som tur är så slipper vi trots titeln hans far Marcus vilket jag vad glad över! (ryser bara jag tänker på denna sadistiska man). Det blir lite mer om de fraktionslösa och lite mer allmänt om världen vi befinner oss.

THE SON är ett mycket bra komplement till Divergent serien och till skillnad från de första två kortberättelserna, The Transfer och The Initiate som påminner väldigt mycket om Beatrice/ Tris resa, så är detta helt nytt för oss och det i sig ger mer om själva världen runt om Four.

En sådan här “mellanbok” bör ge något extra om världen, eller av någon av de andra som finns runt en huvudperson i “huvudboken” och THE SON levererade detta på alla plan. Gillade berättelsen starkt och kan varmt rekommendera en läsning för alla Divergent och Four fans.

____________________

Betyg 4/5

Four: The Son (Divergent 0.3)
Av Veronica Roth
Publicerad 2014 av Katherine Tegen Books (Kindle Edition)

Advertisement

1 Comment

Filed under Dystopian, eBook, Short story, Veronica Roth, Young Adult

One response to “Three out of Four

  1. Pingback: Månadssummering Juli | the road so far...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s