Sommarlov med Kulturkollo #semester

Semester, visst är det ett härligt ord, bara att säga det högt så dyker mentala bilder, dofter och känslor upp.
Är tyvärr flera veckor kvar innan det är dags för mig, men när det är dags så hamnar alltid böcker på ett eller annat sätt lite i centrum. För läsa måste man, oavsett om man reser iväg eller stannar hemma.

En sak som jag funderat på de senaste veckorna, skall jag ha någon form av tema i år, visst mina TBR högar finns där och det är väl ett tema i sig att minska ner dem, men det känns lite tråkigt. Sedan så är jag ju en sucker för just teman, att följa en röd tråd, att utmana och hitta böcker jag annars kanske inte skulle läst.

Förra året så fick jag min inspiration ifrån att jag hade EN Bok jag bara var tvungen att läsa, Neil Gaimans fantastiska, underbara och magiska The Ocean at the end of the lane, och det blev omslaget som lockade mig till att titta och plocka några jag troligvis inte hade läst annars. Temat blev “flickor-under-ytan” och vilken fullträff det blev, 3 riktigtig bra böcker + 1 klart godkänd, dessa kan ses samlade här.

I år då, känns nästan som ett måste att även i sommar hitta ett specifikt tema, har redan ägnat timmar på Goodreads och försökt få till något fiffigt. Skall jag gå på omslag, eller borde jag koppla temat till innehåll istället, kanske hålla mig till en och samma genre, eller kankse få till något som kopplas till sommarens semestermål…
Just nu lutar det åt omslag igen och gråvita sådana (utgår ifrån Hollow City som jag bara måste läsa) men, gråvitt, hur somrigt är det egentligen!?
Om jag skulle ta och plocka ner en från TBR som jag skulle läst för evigheter sedan och sedan hitta lite…ehh, gröna-ish omslag, i olika genrer, kanske något sådant här…

China Miéville, Perdido Street Station   Jaime Lee Moyer, Delia's Shadow   Julie Kagawa , The Iron King   Amie Kaufman , These broken stars

Tror jag är på väg mot ett tema, eller i alla fall en att utgå ifrån. Sommaren är räddad!
(ja med tanke på att Perdidio Street Station har över 800 sidor så har jag ju räddat en del av semestern redan där).


Så vad  tänker du på när du hör ordet #semester?

och glöm inte att kika in hos Kulturkollo, såklart 😀 Sommarlov med Kulturkollo #semester

Advertisement

Leave a comment

Filed under Bokblogg relaterat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s