Sommarläsning

Sommarläsning – Först funderade jag på om jag skulle vara ambitiös och ha någon form av sommartema i år. Men med tanke på hur käpp rätt åt skogen förra årets tema gick (har fortfarande inte läst ett par av de böckerna, riktigt illa och dåligt av mig) så nej det blir inget tema för mig, utan målet får bli att läsa så mycket som möjligt helt enkelt. Finns ju en hel drös av olästa böcker här hemma, så det är bara att beta av i att-läsa-högen

Men, just det ja, jag hade ju lovat mig själv att var det bara en bok som skulle läsas i sommar så var det The Ocean och den har jag ju inte hunnit skaffa mig. Fast ska jag ändå beställa den så då kan jag ju lika gärna ta ett par till och då kanske jag skall ha något genomgående, eller somrigt eller något, umm tema…

SÅ, klick klick och fyra nya böcker blev beställda (jag är en sådan dåååålig männsiska, jag skulle ju försöka att läsa klart lite av de jag har redan)

image
Lies Beneath av Anne Greenwood Brown
Förutom ett vackert omslag (får man inte lust att ta sig ett dopp i havet?) så har denna lockat mig lite ett tag, jag är i och för sig ingen sjöjungfru fan, men vatten, under ytan i kombinationen av ungdomsbok, mytologi och paranormala inslag kändes rätt så rätt så här i sommarvärmen.

On the Fringe av Courteney King Walker
Urban Fantasy med spöken, hämnd, kärlek och konsekvenser av liv och död paketera i form av en ungdomsbok. Verkar intressant och så tyckte jag om omslaget med. Var är poolen där jag kan ta ett svalkande dopp?!

image
The unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
Ytterligare en ungdomsbok i genren Supernatural/ Paranormal, denna har skvalpat runt i min periferi länge och dyker upp titt som tätt. Så har den även i mitt tycke ett helt fantastiskt omslag och ibland kan det vara avgörande när jag velar.

The ocean at the end of the lane av Neil Gaiman
Underbara, fantastiska och magiska Gaiman, han behöver väl knappast någon presentation. Blev inte av att jag kastade mig över The Ocean när boken släpptes förra året (mycket märkligt för att vara mig) så jag bestämde mig för att spara denna lilla pärla tills nu i sommar.
Eftersom jag nämnt något om de andra omslagen så en notering om även denna, i dagsläget finns det två olika omslag att välja på, detta är dock min favorit och känns så rätt ihop med själva berättelsen på något sätt. + visst blev den lite extra bra ihop med de andra tre böckerna.

Tänkte jag börjar med dessa fyra när min ledighet börjar (3 dagar till friiiihet ) så får vi se vart jag landar.

Kanske kan ni ana ett visst tema? 😀

Så, vad läser ni nu under sommaren?

Advertisement

4 Comments

Filed under Bokrelaterat, Fantasy, Paranormal, Supernatural, Young Adult

4 responses to “Sommarläsning

 1. Vatten passar ju bra på sommaren! 🙂

  • 😀
   Eller hur, det var lite så jag tänkte.
   Och i denna värmen kan man behöva något svalkande, även om det bara är att titta på ett fint bokomslag.

 2. Pingback: Sommarlov med Kulturkollo #semester | the road so far...

 3. Pingback: Sommarlov med Kulturkollo #strandbryn | the road so far...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s