Mer dystopi till folket

Trenden att föra över tecknade serier till tv och/ eller film fortsätter, mest har vi hittills sett superhjältar av alla de slag, men några undantag finns som exempelvis the Walking Dead. Dagens nyheter rör sig mer åt det mörka, skitiga hållet än åt spandex, ljus och tappra hjältar. Denna gång är det Greg Rucka och Michael Lark’s Lazarus som kan bli aktuell för tv. I vilket format får vi väl vänta och se, först skall piloten spelas in och sedan förhoppningsvis få grönt ljus, därefter vem vet.

Lazarus


Personligen tror jag att detta kan (i rätt händer) blir hur bra som helst, får Rucka fria händer i sitt manus till piloten och sedan en eventuell serie så borde det funka. Lazarus är för tillfället, i mitt tycke, den bästa dystopi-serien som finns på marknaden. Det är en tankeväckande serie om hur en nära framtid kan se ut, det är misär, våld, fattigdom och givetvis rikedom för några få.

Eller som jag skrev i en av mina recensioner.
… är inte en positiv historia, den handlar inte om mänsklig godhet, inte om en ljusnande framtid, nej detta är en mörk och dystopisk värld som Rucka och Lark målar upp för oss, det är en nära framtid och en tanke på var som kan komma om vi inte tänker efter. Om jag skulle summera de olika delarna, teckningarna och berättelsen i stort så är detta en helt fantastisk serie i all sitt mörker och sin misär. En nästan perfekt Dystopi och sådant älskar vi att kasta oss in i eller hur?

Jag gav första delen i serien, Family, 4 av 5 i betyg och du kan läsa hela recensionen här, del två, Lift fick 4.5 och den recensionen hittas här. Nu sitter jag och väntar med spänning på leverans av den nyutgivna tredje delen Conclave, kan det kanske resultera i full pott, tja vi får väl se om någon dag eller två.

Advertisement

1 Comment

Filed under .

One response to “Mer dystopi till folket

  1. Åh, jag håller på att läsa del ett just nu, har ungefär halva kvar! PEPP!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s