The Expanse Origins: James Holden

The Expanse Origins 01 - Boom StudiosThe Expanse Origins: James Holden (The Expanse Origins #1)
BOOM! Studios, februari 2017

Story by: James S.A. Corey, Hallie Lambert, Georgia Lee
Art by: Huang Danlan, Triona Farrell

Before James Holden was a member of the crew of The Rocinante, he was a lieutenant in Earth’s navy on board the UNN Zheng Fei. When their ship met an unidentified belter cargo vessel suspected of OPA ties, Holden faced a choice that would come to define his time in the navy.

Allt som har med Expanse känns som en god idé att slänga sig över, här får vi alltså en bit till i pusslet som är James Holden. Vi får följa hans tid ombord UNN Zheng Fei och bakgrunden till att han fick lämna marinen. Vi följer med en något yngre Holden, hur han är kring sina kollegor, hur han hanterar situationer med sina överordnade och tja händelsen som ledde till att han så småningom mönstrade på the Cant.

Det här var tyvärr en riktigt besvikelse. En väldigt kort berättelse som helt ärligt inte ger oss någon direkt ny insikt i vem James Holden är. Vad vi ser är faktiskt samma karaktär, det är samma gamla (eller i detta fall yngre) Holden som har svårt för auktoriteter och hamnar givetvis i onåd pga. sina handlingar (även om i detta fall så hade han “rätt”). Inget nytt under solen, eller tja stjärnorna.

Teckningarna är definitivt inte heller i min smak, om jag skall vara brutalt ärlig, de är rätt oinspirerande, på tok för enkla och med en avsaknad av detaljer så blir de inte särskilt minnesvärda.

Antar att jag bara kan rekommenderar The Expanse Origins #1 till dig som är en die-hard fan av allt Expanse och inte vill missa det minsta lilla om den världen.


gbWell, this was a letdown.
A (very) shot story that don’t really give us any new info about Holden.
I was looking forward to some insight in his life before Rocinante and his time in the navy. But all we got was the same old (or in this case younger) Holden, him not taking things serious (despite the fact that he’s on a military ship), and of course he’s total lack of respect towards authority och chain of command. So no new insights there.
To top that off, to be honest the art was also a bit of a letdown, it has a “simple” feel in style and the lack off details makes it a bit uninspiring.
No, sad to say, but this was not my cup of tea.

Story: ★★
Art: ★★
Overall: ★★

Advertisement

Leave a comment

Filed under Comics, Digital Comics, Georgia Lee, Hallie Lambert, James S.A. Corey, Science Fiction

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s