Veckans serieköp, 26/4

Så var det den tiden i veckan, dags att ta tag i min pull list från igår, lite kort men, here it is.

The Black Monday Murders 05 - image comicsThe Black Monday Murders #5
Image Comics

Story: Jonathan Hickman
Art / Cover: Tomm Coker

The Black Monday Murders är en märklig serie. Jag har precis läst klart första volymen (#1-4), allt jag kan säga just nu är, den är inte helt lätt. Det var mycket, bläddra tillbaka, kolla igen, fundera och läsa om. Men helt lysande och jäklar vad både snyggt paketerad och tecknad den är.

“MAMMON” ALL HAIL GOD MONEY!
THE BLACK MONDAY MURDERS is classic occultism where the various schools of magic are actually clandestine banking cartels who control all of society: a secret world where vampire Russian oligarchs, Black popes, enchanted American aristocrats, and hitmen from the International Monetary Fund work together to keep ALL OF US in our proper place.

Så ockultism, hemlig värld, demoner, ritualer, mord, bankirer blandat med text och extremt snygga och suggestiva bilder allt mixat med en noir känsla.
Rekommenderas till alla som älskar serier med tja, all of the above 🙂


Hadrians Wall 06 - Image ComicsHadrian’s Wall #6
Image Comics

Story: Alec Siegel, Kyle Higgins
Art / Cover: Rod Reis

Hadrian’s wall är en serie där jag egentligen inte är särskilt förtjust i tecknarstilen men där storyn ändå lockar tillräcklig.

så, Astronaut blir mördad på ett skepp, en pillermissbrukande detektiv skickas dit för att utreda mordet (om det var ett mord) och i så fall lista ut vem som gjorde det. Varav en utav de misstänkta är såklart hans f.d. fru. Oh just det ja den dödade var detektivens f.d. vän och tillika den som hans fru lämnade honom för.
Nämnde jag att han även är en riktig douchebag.

Jepp, inte helt originellt…men uppenbarligen tillräckligt för att fortsätta läsa…
Hadrian’s wall #6 är andra numret på en ny story arc.
Rekommenderas till sci-fi nördar och då framför allt då i mord-i-rymden genren.

The Old Guard 03 - Image ComicsThe Old Guard #3
Image Comics

Story: Greg Rucka
Art / Cover: Leandro Fernandez

Egentligen så behöver jag väl bara säga, Greg Rucka! Jepp, det brukar räcka för mig. För de som inte är lika frälsta som jag så är Rucka skaparen bakom två helt skilda serier men ypperligt bra serierna Lazarus och Black Magic (Image Comice), men även Wonder Woman, som jag helt ärligt inte har så bra koll på.

Är väl lite det som är Ruckas trademark, att göra helt skilda serier allt från mörk framtidsdystopi, till en polisserie med häxor och magi och nu då, The Old Guard som mer eller mindre handlar om odöda krigare.

Inte helt såld än, teckningarna….lite för kantiga och avsaknad av detaljer…men ok, får väl ge den en chans, ett par nummer till kanske.
Rekommenderas om ni är en Rucka fan (ja ja jag vet), om ni tycker om mycket actionscener (både i historisk setting och fram till modern tid) och ja om odöda krigare som passerar igenom århundradena…typ.


Aliens Dead Orbit 01 - Image ComicsAliens: Dead Orbit #1
Dak Horse

Story: James Stokoe
Art / Cover: James Stokoe

Ok, confession time, jag är en stor Alien fan! Har alla filmerna, alla versionerna, muggar och andra pryttlar. Men trots det så kastar jag inte mig över allt som kommer ut. Nu var det ett tag sedan jag läste något i tecknarväg (Prometheus: Fire and Stone)och nu var det ju Alien day igår, och Dead Orbit såg cool ut och ja…jag var bara tvungen att klicka ner en digital kopia.Så, har du hittat något skoj denna veckan?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Comics

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s