Bokmässan 2016 – söndag

Ok,lite trött var jag allt när väl söndagen kom, men lyckades ändå vara duktig att vara på mässan hyfsat tidigt.

Måste säga att jag hade en helt fantastisk trevlig middag på lördagskvällen med alla dessa underbara bloggare, stort tack till Kulturkollo och alla andra som närvarade! Var sådär lite fånigt nervös inför middagen, men i det gänget är det inte svårt att inte koppla av och jag kände mig definitivt välkommen. Middagen var super och sedan kan det ha varit några av oss som tassade bort till Park. Men det som händer på Park stannar på Park eller hur 😉

Jag var faktiskt lite dålig på att skriva ner allt jag gick och lyssna på, men började även denna dag med Siri, sedan gick jag och Setsuna Ceras och lyssnade på Johanna Koljonen, Julie Kagawa, Maria Turtschaninoff som diskuterade om “Varför älskar vi fantasy? Läser vi fantasy för att drömma oss bort? Eller ger drakar, vampyrer och alver ett nytt perspektiv på vår värld?”.
Underhållande samtal och vi satt bara och mös och nickade.

Blev en hel del minglande, varvat med Seriescenen, såklart, där jag bland annat lyssnade på Kim W. Andersson som pratade om Love Hurts, Alena och givetvis sin internationella karriär och hans kommande bok Astrid (som jag för övrigt är mycket sugen på att sätta tänderna i).

Som vanligt så försvann timmarna allt för snabbt och när jag sent omsider tassade hem var det med ett stort leende på läpparna.
Bokmässan för mig är nog i grunden om mötet. Att möta andra boknördar, besökare och bloggare. Att möte författare och serieskapare,kända som okända, att springa på vänner och samtala med främlingar. Att sitta ner för en stund och sippa på en kopp kaffe och prata lite med den där äldre herren från Moberg sällskapet. Att få andas och bara vara bland alla dessa ord och människor som skapar dem.
När jag passerade ut genom svängdörrarna så längtade jag redan till nästa år.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Mässa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s