Sommarlov med Kulturkollo #fredagsmys

Fredagsmys, egentligen ett ord jag ALDRIG använder, hos mig så är så många andra dagar i veckan mysiga och just fredagsmys när jag hör andra prata om det så verkar det vara att göra samma sak varje vecka.
*Rysning* samma sak om och om igen, låter tråkigt och ekorrhjuls varning. Hemma hos mig, på gatan i stan… tja, jag gör ju inte direkt samma sak från vecka till vecka, ibland är det bara hem till soffan med någon film/ tv-serie, ibland lite hanverksmys, ibland spelmys, ibland middagsmys, ibland bubbelmys och ibland tja något helt annat.

Så det får bli att skriva om den här fredagen, är äntligen på plats hemma efter jobb och en oövervinnerlig hög med tvätt, darorn i knät och jag säger fredagsmys, bring it!
En god IPA och lite läsning tror jag kan funka, eller jag behöver egentligen sy lite på mitt 1300tals kit, eller pyssla om bloggen, fast läsa är ju mysigt det med…

Men om jag skall läsa…vad då?
Följande finns närmast och att välja på, så häng med.

Velvet Vol. 1  Before the Living EndVelvet volume 1; before the livning end, en grafisk novell som jag haft på tok för länge i min serie-TBR-hög. En spion triller från Image Comics som kom förra året, läst mycket bra om den så kanske hög tid att ta tag i.

 
 

The Book of the Unnamed MidwifeThe Book of the Unnamed Midwife, årets Philip K. Dick Award vinnare, det är post-apokalyps när den är som mörkas och mest realistiskt, började så smått igår på lunchen och glömde nästan av att jobba. 40 sidor in och det är som att få en spark i magen! Obehaglig på så många nivåer men ack så bra.

 

Waiting for the Machines to Fall AsleepWaiting for the Machines to Fall Asleep, en novellsamlig av en hel hög med Svenska författare, det är sci-fi, rymd skräck, post-ap, steampunk och allt där i mellan.

 
 
 

There you have it, tre olika genrer, tro olika typer av litteratur och frågan är då, vilken av dem blir mitt #fredagsmys?

 

I sommar följer jag #sommarlovmedkulturkollo, där varje dag har ett temaord, och dagens är med alltså #fredagsmys.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Bokblogg relaterat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s