Bokryggspoesi hos Kulturkollo

Nu vet jag inte ifall det var på grund av att solen jagat bort alla Göteborgs regnmoln (heja heja solen, du är så välkommen och allt är förlåtet!), eller om det är för att februari är rätt så grå och trist eller helt enkelt för att det är kul att göra något nytt och jag är helt galen, men jag har anmält mig till bokryggspoesi-stafett.

Gjorde mitt dagliga bokbloggssurfande i afton och givetvis så tassade jag förbi Kulturkollo, där de idag skriver om sin bokryggspoesi-stafett som går av stapeln på lördag. Jag tänkte, vad fanken jag anmäler mig! Trots att jag nästan aldrig läser lyrik eller poesi, om det inte är Shakespeare eller kanske lite Edgar Allan Poe, vilket nog inte direkt bidrar till att höja min lyrik/ poesi kunnande.

Men så här tänker jag, bokryggspoesi, det är nästan lite som alla fantastiska bokomslag, det finns så många, med andra ord, hur svårt kan det vara. Famous last words! De som följt mig på bloggen det senaste året har nog sett mig skriva vid mer än ett tillfälle om underbara titlar så som exempelvis:
The Curious Case of the Werewolf That Wasn’t, the Mummy That Was, and the Cat in the Jar (såååå lång och så lysande på ett lite smått galet sätt!) eller den mer magiska titeln The Ocean at the End of the Lane.

Nu pratar vi i och för sig inte om en fin, lång eller bara galen titel, utan att bilda poesi av flera bokryggar. Tycker ni alla skall surfa in på Kulturkollo och läsa om deras härliga idé.

På lördag är dagen då alla som allmänt sig kommer att publicera bilder på sina fantastiska, underbara och finurliga bidrag, så även jag. Sedan får vi väl se ifall jag lyckas att komma i närheten av ett ok.

Jag hoppas jag får se fler av er bidra 😀

Advertisement

Leave a comment

Filed under Bokblogg relaterat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s