Månadssummering December & Ett Gott Nytt År

December, årets sista månad! Tänk att det redan gått ett helt år, känns som 2014 tog slut allt för fort. Trots att min hjärna typ befinner sig i september, så ser jag med spänning fram emot 2015 och allt som händer då.

Men nu är det december som skall avhandlas innan vi blickar mot det som komma skall. Lite väl mycket jobb i början på månaden resulterade i att all läsning hamnade lite i skymundan. Lite ledighet nu under julhelgen öppnade dock upp möjlighet att läsa ifatt lite, så här kommer de böckerna som hanns med.
(nu skall jag bara hinna med att blogga om dem också)

Graphic novels
Leavs on the wind Constantine vol.1 Saga Revival Vol. 3 A Faraway Place
Serenity: Serenity: Leaves on the Wind (Serenity #4) av Zack Whedon
Tillbaka till mitt älskade Firefly-universum, denna gång möter vi våra hjältar efter händelserna som sker i filmen Serenity. Det är vemodigt men ändå glädjande att vara tillbaka, så bra och ett måste för alla som uppskattade tv-serien!
Betyg: 4 av 5

Constantine, Vol. 1: The Spark and the Flame av Ray Fawkes
Constantine i ny tappning, detta är första delen av DC nylansering av sina hjältar och aniti-hjältar, The New 52, jag har varit lite skeptisk och därav helt enkelt inte läst något av den “nya” Constantine, men vet ni vad, det är faktiskt riktigt bra. Jag tycker om tecknarstilen och storyn, tja det känns som good old Hellblazer men med en uppdatering till 2000-talet, I like.
Betyg: 4 av 5

Saga, Volume 4 av Brian K. Vaughan, Fiona Staples
Som vanligt, såååå underbart bra! Just nu har jag bara en sak att säga, har ni inte upptäckt denna otroligt charmiga, bisarra, underbara och märkliga sci-fi/ fantasy serie än, till er säger jag, åtgärda det genast!
Betyg: 5 av 5

Revival, Vol. 3: A Faraway Place av Tim Seeley
Allt står inte helt rätt till hos våra Revivals, i detta album får vi mer tid med de olika karaktärerna och sakta men säkert börjar vi få en hint av sanning. Denna serie blir bara bättre och bättre och som jag sagt tidigare tycker man om nytolkning av zombi-genren så är detta definitivt rätt serie att plocka upp.
Betyg: 5 av 5

Dystopi/ Postapokalyps (Young Adult)
Fragments (Partials Sequence #2) av Dan Wells
Fragments by Dan WellsSå tog jag mig äntligen tid att läsa uppföljaren till Partial och det ångrar jag inte. Detta är nog en utav de bästa postapokalyptiska ungdomsserier jag hittills läst. Denna gång lämnar vi New York bakom oss och ger oss ut på en strapatsfylld resa i ett ödelagt USA. En riktigt bra mellandel och jag ser så fram emot att få sätta tänderna i avslutande delen Ruins.
Betyg: 5 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural
Secrets of the demon Sins of the Demon Agents of Light and Darkness House of the Rising Sun.

Secrets of the Demon (Kara Gillian #3) av Diana Rowland
Kara Gillian serien är min typ av Guilty Pleasures, jag är förvånad att fler inte hittat denna polis/demon/kick-ass serie. Världen som presenteras är trovärdig och intressant, actionscenerna är superba och demonerna och deras mytologti är komplex och rätt coolt, glöm svavel, Djävulen och ondska vs godhet, dessa demoner har inget med kristendom att göra, det är mer typ varelser från en annan dimension.
Betyg: 4 av 5

Sins of the Demon (Kara Gillian #4) av Diana Rowland
I Sins of the demon så snäpper Rowland upp handlingen, detta är den bästa boken hittills och cliff-hangern, ohhh om man säger så här, I didn’t see that coming! Så bra!
Betyg: 4.5 av 5

Agents of Light and Darkness (Nightside #2) av Simon R. Green
Månadens besvikelse, där finns så mycket potential, så mycket att utforska i både världen och vår (anti-)hjälte, men det känns som författaren i två böcker nu slänger ut en hel hög av trådar, men inget avslutas och snälla! du behöver inte skriva The Nightside på varje sida, vi vet var vi befinner oss. *suck*
Betyg: 2 av 5

House of the Rising Sun (Crescent City #1) av Kristen Painter
Månadens överraskning och 2014 absolut bästa bok i Urban Fantasy genren! Jag säger bara, New Orleans, fairys, vampyrer och mycket mycket mer! Intressant värld och karaktärer, lagom med spänning och en spirande kärlekshistoria som inte tar över ifrån den centrala berättelsen. Så bra! Har redan klickat hem en beställning på del två, City of Eternal Night!
Betyg: 5 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural (YA)
The Last Echo (The Body Finder #3) av  Kimberly Derting The last echo
Precis som i The body finder finner Violet en mördad flicka som fallit offer för vad som kan vara en massmördare. Hon försöker som tidigare använda sin “förmåga” att känna avtryck och ekon från det döda och det resulterar att hon hamnar i mördarens blickfång. Denna gång så är hon dock inte ensam, utan har andra ungdomar med liknande förmågor vid sin sida. De kapitel som vi “ser” med mördarens ögon är riktigt, riktigt creepy! En mycket trevlig paranormal ungdomsbok (om man nu kan säga att seriemördare är trevliga, men ni förstår vad jag menar).
Betyg: 4 av 5

 

———-

Totalt 4 grafiska noveller och 6 romaner, jag hade hoppats på några till, men men så blev det inte i slutändan, nåväl kunde varit värre. Jämn kvalitet rakt igenom, alla utom en låg mellan 4-5 i betyg och det känns alltid extra kul

Månadens bästa: House of the Rising Sun
Månadens överraskning: Constantine
Månadens besvikelse: Agents of Light and Darkness

Så var december slut och med det även 2014. Ser fram emot ett nytt år och nya utmaningar. Hoppas på tid och lust fylld med massor av läsning och mer bloggande.

Önskar er alla ett förtrollande gott nytt år!

Advertisement

Leave a comment

Filed under Månadssummering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s