Bokbloggskalendern – Lucka 19-21

Denna gång får det bli helgens alla luckor på en och samma gång så här kommer Efter mig, flodens luckor, 19-21:

Lucka 19: En bok med ett icke-mänskligt djur som huvudperson/berättare

Först tänkte jag Narnia givetvis, men blir ju inte helt rätt, djuren är ju inte direkt i huvudroll eller berättar, även om de tar plats. Sedan gick tankarna till Alice in Wonderland där det också finns intressanta talande djur. Funderade lite till och då slog det mig, finns nog bara ett icke-mänskligt djur som är huvudperson i sin egen berättelse, en vis och charmig liten krabat.

“Don’t underestimate the value of Doing Nothing, of just going along, listening to all the things you can’t hear, and not bothering.”

Självklart syftar jag på min barndoms älskade Nalle Puh 🙂

Lucka 20: Noveller! Ja, nej? Favoriter?

Nja, nej, jo kanske, jo det gör jag nog, men typ nästan uteslutande noveller som tillhör serier, är helt såld över dessa ”mellanböcker”.

Favoriter just nu, utan rangordning, Veronica Roth Four (Divergent 0.1-0.4), Dan Wells Isolation (Partials Sequence 0.5) och givetvis Gail Carriger The Curious Case of the Werewolf That Wasn’t, the Mummy That Was, and the Cat in the Jar (Parasol Protectorate 0.5) för att nämna några.

Lucka 21: Biblioteksminnen

Finns så många så att det kan fylla en hel bok om jag skulle skriva dem alla, allt från barndomens minnen, till tonårstiden följt av lite senare då det blev universitetsbiblioteken i Uppsala, Lund och Göteborg. Idag blir det inte lika ofta jag masar iväg mig, men varje gång så blir jag fylld av lycka, rad efter rad av hyllor fyllt med böcker, tystnade och lugnet och doften av gammalt papper.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s