Bokbloggskalendern – Lucka 16

Ny lucka, idag frågar oss Efter mig, floden:

Lucka 16: Den längsta serien du läst

De flesta serier jag läser är mest trilogier, visst en del serier är längre än så, inte så många längre serier jag följer just nu dock. Men där fanns en tid då jag enbart läste dessa tar-aldrig-slut-serier och de flesta av dem hamnar märkligt nog i vampyr genren. Ett par exempel, kom upp i 10 (av 13) i Sookie Stackhouse serien innan jag tröttande, House of Night kom jag nog till del 6 eller 7 (fram till dags datum 14 delar utgivna) och The Morganville Vampires vet i tusan om jag läst klart alla (totalt 15 delar), har nog böcker hemma upp till del 9, en serie som jag faktiskt funderar på att läsa klart.

Men nu var det den längsta (lästa) serien det gäller och det här är nästan lite pinsamt när jag inser vilken det är.
Tänk att jag härdade ut i kanske lite för många böcker, en serie som idag är uppe i 23 stycken delar och som ännu inte är slut. Jag talar givetvis om Laurell K. Hamiltons Anita Blake serie. Som i forntiden var en riktigt bra urban fantasy serie, med en stark hjältinna och en intressant värld (åtminstone tyckte jag det där och då), men efterhand blev böckerna tjockare och tjockare och majoriteten av alla dessa sidor handlade om sex, sex och sex. Jag gjorde ett tappert försök att läsa klart nummer 16, men än i denna dag så ligger den halvläst och skäms. Finns ett gammalt inlägg här, för den som vill läsa om detta försök att avsluta, eller om man vill ha ett bra drinking-game tips!

Men, 16 (eller kanske mera 15.5) böcker i samma serie är väl inte helt illa om man ser till längsta serien 🙂

 

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s