Bokbloggskalendern – Lucka 13

Minsan om det inte är Lucia redan och dagen till ära så har Efter mig, floden en lucka med lite koppling till just den högtiden:

Lucka 13: En bok med anknytning till Italien

Jag tycker inte om att ge upp, det vet alla som känner mig, både enveten och envis. Men jag kan inte för mitt liv komma på en bok med anknytning till Italien, ingen jag läst i alla fall. Grymt irriterande! Vilket inte betyder att jag inte läst någon, mer att mitt minne sviker mig.

Men jag kan ju inte hoppa över en lucka, så here it goes, en karaktär som är Italienare, så får det bli istället (ok berättelsen i sig utspelar sig i Egypten, men det var det bästa jag kom på).

Gail Carriger hoppas jag de flesta har läst något av, hennes Parasol Protectorat serie är högst underhållande och rekommenderas alltid å de varmaste. I somras kom hon ut med en liten e-novell, en riktigt liten pärla. Vi får här möta Alexias Tarabotti far, Alessandro Tarabotti, som är skönt otrevlig, dryg och full i fan + givetvis välklädd, precis så som vi alltid trodde att han skulle vara.

The curious caseNovellen har den helt fantastiska titeln,
The Curious Case of the Werewolf That Wasn’t, the Mummy That Was, and the Cat in the Jar
(visst är det den bästa, ever! 🙂 )

 

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s