Att välja en ny bok

Jaha, då var man där igen, precis avslutat en helt fantastisk bok, denna gång 592 sidor tung post-apokalyps i formen av Dan Wells fantastiska Fragments, andra delen i Partials Sequence. Första tanken var givetvis jag bara måste läsa tredje och sista delen, nu!
För så är det alltid vid ett suveränt avslut, man vill kasta sig direkt in i nästa del, stanna kvar i världen man precis lämnat. Men det göra jag (oftast) inte, framför allt av två anledningar, för det första så behöver man smälta det man precis läst och för det andra så vill åtminstone jag sprida ut dessa suveräna böcker på lite tid, åtminstone spara en liiiten stund.

Så vad väljer man då för bok?

Det blir en hel del tunga dystopi/ post-apokalyptiska böcker som säkert märks här på bloggen, jag brukar för det mesta plocka upp en lite lättare bok mellan dessa, typ en Urban Fantasy brukar funka finfint, lite cheesy, lite kick-ass, lite sexy och en hel hög med supernaturala inslag, ni vet litteratur som är lite som guilty pleasures 😉

Frågan denna gång, ska det bli en med en kick-ass kriminalare eller en halvt nerdekad privatdetektiv? Ahh ni ser, det där är inte alltid så lätt.
Dagens val är följande:

Secrets of the demonHomicide detective Kara Gillian has a special talent: she can sense the “arcane” in our world, and there’s quite a bit of it. She’s also a summoner of demons, and works on a task force that deals with supernatural crimes.
She’s trying to solve a string of murders that are somehow tied together by money, sex, rock music and…mud.

 

Agents of light and daknessI’m John Taylor. I work in the Nightside—the gaudy, neon noir, secret heart of London, where it’s always three in the morning, where gods and monsters make deals and seek pleasures they won’t find anywhere else. I have a gift for finding things. I’m searching for The Unholy Grail, the cup that Judas drank from at the Last Supper. It corrupts all who touch it—but it also gives enormous power. So I’m not the only one hunting it.

Ni ser, inte alltid så lätta val 😀

Har ni någon strategi kring valet av ny bok?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Urban Fantasy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s