Bokbloggskalendern – Lucka 7

Jisses vart tog helgen vägen, redan söndag och jag som hade tänkt hinna beta av lite recensioner, vet i tusan om det hinns med. Så istället tar jag och öppnar en lucka hos Efter mig, floden istället.

Lucka 7: En saga. Folksaga eller konstsaga. I klassisk eller nytolkning.

Folksagor, det faller inte riktigt inom det jag brukar hålla koll på, men jag kan ju inte lämna dagens lucka tom och ödslig, så vi kan väl säga så här, Alice in Wonderland är för mig nästan en saga, klassiker är den definitivt i alla fall och jag formligen älskar nytolkningar av denna fantasifyllda, knasiga och bisarra berättelse. Finns en hel del litteratur och tv/film att välja på som tar avstamp i den gamla berättelsen men gör sedan det till något eget och nytt.

När det kommer till film då är givetvis min favorit Tim Burtons helt galna version av Alice in wonderland som kom 2010, jag menar Burton tillsammans med Johnny Depp och Helena Bonham Carter tillsammans, works every time.

I litteraturform så är Splintered av A.G. Howard som kom förra året riktigt intressant, det är definitivt galet och bisarrt. Jag formligen slukade den och har ni missat läsa, tycker om Alice i allmänhet och det udda i synnerhet så kan jag rekommendera den varmt. Uppföljaren Unhinged var tyvärr inte riktigt lika kick-ass, men med en rejäl cliff-hanger så ser jag fram emot Ensnared, sista och avslutande delen som bör dyka upp i januari.

Är lite sugen på att även läsa Alice in Zombieland, som jag faktiskt inte har läst. Hittat en hel del bra recessioner och kan nog passa min smak, ungdomsbok, urban fantasy, odöda och Alice inspirerad, det kan inte gå fel, eller?

Någon därute som läst den och tyckte de var bra (eller dålig)?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s