Månadssummering November

Insåg en bit in i november att jag glömt/ förträngt/ blundat för att skriva en summering av oktober *suck* antar att det helt enkelt var för att oktober var en urusel läsmånad! Varje kväll och helg kändes som ett långt uppbokat event. Det som är positivt är att jag fick spelat en massa brädspel och rollspel och det är ju aldrig fel. Men jag saknade mina böcker, såklart. Så jag har försökt att öka tempot nu i november istället, eller ja det var planen.

Resultatet blev (inkl de få stackarna som lästes i oktober), ok antar jag, men inte helt lysande:

Graphic novels
Serenity Those left behind  Serenity Better days  Rat Queens  Morning Glories vol.5
Coffin Hill  Revival vol2
Serenity: Those Left Behind (Serenity #1) av Joss Whedon, Brett Matthews, Will Conrad
För alla er som längtar tillbaka till Firefly världen, this is it! Those left behind utspelar sig mellan tv-serien och Serenity och det var sååå roligt att läsa om Mal, Zoe,
Kaylee och gänget igen. Lite bittersweet såklart, men ack så bra.
Betyg: 4 av 5

Serenity: Better Days (Serenity #2) av Joss Whedon, Brett Matthews, Will Conrad
Även denna del är placerad mellan tv-serien och filmen, mao så är alla våra kära karaktärer med. Helt ärligt är du inget Firefly fan så är 4 av 5 ett något högt betyg, men om du som jag saknar hela gänget, ja då är även detta album ett måste.
Betyg: 4 av 5

Rat Queens, Vol. 1: Sass & Sorcery av Kurtis J. Wiebe och Roc Upchurch
Oh underbara Rat Queens! Det är udda, hysteriskt roligt, det är action och sexigt. Jag säger bara, läs denna charmiga fantasyserie nu!
Betyg: 4 av 5

Morning Glories, Vol. 5: Tests av Nick Spencer och Joe Eisma
Morning Glories har gått från klarhet till klarhet och med varje album så får vi som läsare en hint av svar på vissa frågor, men när du väl tror att aha, nu vet jag, så dyker något nytt upp och kullkastar allt. Del 5 är något av en besvikelse, allt leder fram till ett slut som, tja blev meh! lite nu är vi tillbaka till början…eller? Klart besviken är jag, men det var inte helt dåligt så jag kommer nog att ge nästa del en chans och se ifall serien hämtar sig igen.
Betyg: 3 av 5

Coffin Hill Vol. 1: Forest of the Night av Caitlin Kittredge och Iñaki Miranda
Allt emellanåt så försöker jag bredda de serier jag läser och testa något nytt, Coffin Hill lät intressant så jag tänkte, vad fanken, varför inte. Blev glatt överraskad, den är såååå bra, trycker på rätt knappar och är dessutom så snyggt tecknad. Rekommenderas lätt för de som tycker om lite skräck i sina serier.
Betyg: 5 av 5

Revival, Vol. 2: Live Like You Mean It av Tim Seeley
Revival fortsätter att leverera, intrigen tätnar, mer mord sker och några av frågorna (kanske) besvaras. Extremt bra zombie serie, fast utan, ja typ, zombies, de levande döda är fortfarande ett mysterium för det lilla samhället.
Betyg: 4 av 5

Dystopi/ Postapokalyps (Young Adult)
Asunder Glitch
Asunder (Newsoul #1) av Jodi Meadows
Tillbaka till Jodi Meadows vackra språk, till Heart och Ana. Utopin har visat sig vara något helt annat, reinkarnation har sitt pris och gammalt hat stiger till ytan. En mycket bra uppföljare till Incarnate, ser så fram emot att få läsa avslutande delen i jul.
Betyg: 4 av 5

Glitch (Glitch #1) av Heather Anastasiu
Ungdomsdystopi placerat i en högteknologisk framtid där ett samhälle är kontrollerade av inopererade chip som gör att du alltid är uppkopplad med alla andra, tänk dig att inte känna känslor, smak eller se färger, att inte behöva känna oro eller glädje, att alltid sätta gruppen (samhället först), att var en arbetsmyra rätt och slätt. Lite som Borg möter Equilibrium.
Inte helt nytt, men kul läsning.
Betyg: 4 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural
MaplecroftMaplecroft (The Borden Dispatches #1) av Cherie Priest
Lovecraft, (ö)känd mörderska, sömnig 1800- tals småstad, galenskap, annalkande storm, ond bråd död och hot från havet. Helt lysande bra!
Betyg: 4.5 av 5

 
 

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural (YA)
Deep Betrayal Desires of the dead
Deep Betrayal (Lies Beneath #2) av Anne Greenwood Brown
Tillbaka till Lake Superio, mordiska sjöjungfrur, hemligheter och mytologi, denna gång är det från Lilys perspektiv vi följer händelserna. Trodde aldrig jag skulle gilla att läsa om mermaids, och så hittade jag Lies Beneath och är helt såld.
Betyg: 4 av 5

Desires of the Dead (The Body Finder #2) av Kimberly Derting
Stark uppföljare av The body finder, Violet dras till ytterligare en kropp och denna gång får FBI upp ögonen på henne och hennes förmåga. Spännande utveckling av historien och även om det saknas en seriemördare denna gång så är livet inte särskilt lugnt för Violet. En serie som jag gärna läser mer delar av.
Betyg: 4 av 5

———-

En hel del tecknadeserier nu i november, känns skönt att få komma igång lite med den genren också, hela 6 Graphic novel blev det tätt följt av 5 romaner. Alla utan en låg mellan 4-5 i betyg och det är definitivt extra plus tycker jag.

Månadens bästa: Maplecroft
Månadens överraskning: Rat Queens
Månadens besvikelse: Morning Glories, Vol. 5

December, slutspurten på året och det betyder en hel del jobb, men också som tur är lite ledighet mellan runt jul och nyår. Det mina vänner ser jag fram emot, hoppas på mycket läsning och riktigt bra böcker.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Månadssummering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s