Oktober fyllt av rosa

Om jag hade funderingar på vart september tog vägen så är det inget i jämförelse med hur fort oktober försvunnit, tydligen har vi redan passerat halvtid. Första halvan kändes ok, vi hade hyfsat varma temperaturer här på västkusten och fortfarande syntes löv på träden, även om de började skifta i färg så kändes de ändå levande och man kunde till och med höra lite fågelkvitter lite varstans. Så kom ändringen, nu är det regn, rusk, grått och mörker, det blåser från alla håll och grönskan börjar vissna och tyna bort.
Nej detta är inte min favorit årstid, jag föredrar sol, värme, ljus och grönska, jag vill ha min blommor i allsköns färger och höra kvitter från småfåglarna i buskarna, med andra ord jag vill ha mer vår och sommar! höst och därefter hemska vinter not so much.

Så för att trösta sig nu när allt blivit så mycket mörkare får det helt enkelt bli lite färg här på bloggen, har beställt lite böcker under de senaste veckorna och de har minsann ett och samma tema, nämligen rosa (eller ja åt rosa hållet i alla fall). Dessa planeras att läsas under de närmste veckorna och är som följer:

Glitch   Maplecroft
GLITCH av Heather Anastasiu, en för mig helt ny författare och en bok jag plockade upp dels pga. omslaget. Storyn, en värld utan smärta eller krig, implantat som kontrollerar människor, dessa implantat har skalat av alla destruktiva känslor hos männsiskorna. Så börjar en ung flicka att känna, ha egna tankar och känsla av identitet…
Kanske inte helt nytt, men varför inte.
MAPLECROFT en ny bok av Cherie Priest som säkert känns igen av alla Steampunk fantaster, författaren till den eminente Clockwork Century serien. Denna gång skriver hon om Lizzie Borden och jag är faktiskt riktigt peppad. Verkar bli en serie, få se vart den landar. Då flera av Clockwork böckerna fick högt betyg av den här fröken så kan detta bli intressant.

 

Desires of the dead   Asunder
DESIRES OF THE DEAD del två i The Body Finder serien av Kimberly Derting, första delen överraskade mig och var inte alls vad jag trodde så det skall bli intressant att återvända till seriemördare och unga Violet och hennes förmåga att känns energin från de döda.
ASUNDER del två i Newsoul serien av Jodi Meadows, håller på att läsa den nu och är minst lika bra som den första delen, första delen var mer av en utopi och nu tippar vågskålen över till dystopi.

 

Revival vol2   Coffin Hill
Självklart måste det även finnas läsning av grafiska noveller och denna gång föll valet på
REVIVAL Live like you mean it, andra volymen i serien. Mer odöda är att vänta och förhoppningsvis lite svar på vad som hänt och varför. Förväntar mig mer förveckligar, mer frågetecken och mer ond bråd död.
COFFIN HILL, Forest of the night, När jag läser följande beskrivning ja då kunde jag ju inte låta bli. Following a night of sex, drugs and witchcraft in the woods, Eve Coffin wakes up naked, covered in blood and unable to remember how she got there. One friend is missing, one is in a mental ward-and one knows that Eve is responsible.
Helt klart a keeper.

 

Liten lagom blandning tycker jag, får se vilka som levererar och vilka som inte gör det.

Avslutningsvis så känns det även på sin plats att slå ett slag för Rosa Bandet, lägg en slant, köp ett reflex eller något liknande.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Alternate History, Dystopian, Horror, Supernatural, Urban Fantasy, Young Adult

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s