E-bok eller pappersutgåva?

Jag måste erkänna, när det kommer till min läsning så föredrar jag att göra det i någon form av pappersutgåva, vilket gör det lite problematiskt när det kommer till det som jag brukar kalla för ”mellanböcker”.
Korta berättelser/ noveller som utspelar sig mellan olika delar i en bokserie blir allt vanligare framför allt inom YA genren och jag var nog lite skeptisk i början, men måste erkänna att jag börjar mer och mer uppskatta det. Att som läsare få perspektivet ifrån någon annan än just huvudkaraktären är riktigt riktigt bra. Problemet för mig då är att dessa kortare berättelser oftast kommer ut i e-boksformat och man får vänta på tok för länge innan de samlas ihop till en pappersbokversion.

Four a Divergent collectionNu när jag äntligen läst Divergent och går och funderar på om jag skall läsa Insurgent innan filmen, eller vänta tills efter så släpps samlingsvolymen Four: A Divergent Story Collection. När jag ändå velar, kan ett par, tre eller i detta fall fyra berättelser om just Four vara en fiffig lösning.

Ja ni vet det där med best laid plans, blir inte alltid som man tänkt.
SFBOK hade inte hunnit få in den och när jag nu i veckan lite hastigt behövde ta mig upp en dag och jobba ifrån vårt huvudkontor, då behövde jag något att läsa på flyget, något som inte tar slut för snabbt men som ändå inte tar upp så mycket plats i handbagaget. Så vad fanken tänkte jag, får väl se om jag hittar någon e-bok och raskt laddade jag ner dessa fyra separata noveller.
Oops!

Jag vet inte om jag kan helt förlika mig med just e-böcker, är nog än så länge lite konservativ. För handen på hjärtat, är inte helt säker på att det kommer att bli några fler böcker i digital form. Undantaget kanske blir just kortare noveller, de tar sin tid att vänta på innan de trycks upp i någon form av samlingsvolym.

Nu när två av fyra i Four-serien är lästa (på min surfplatta), så måste jag erkänna att jag borde väntat in samlingsboken, i pappersform. För dessa mellanberättelser förtjänar definitivt en plats i bokhyllan, digitala böcker är inte riktigt lika snygga på just hyllan.
Jag är verkligen en pappersbok nörd! 🙂

Så kortnoveller/ mellanhistorier gillar ni dem?
I så fall, väntar ni tills de kommer i samlingsform, eller slänger ni er över dem direkt när de dimper ner i e-boksformat?

——————————
Four: A Divergent Story Collection ( (Divergent 0.1 – 0.4)
Av Veronica Roth
Publicerad 2014 by HarperCollins Publishers

Advertisement

Leave a comment

Filed under Dystopian, Short story, Urban Fantasy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s