Men jag skulle ju bara

Efter läst ett gäng underbara, fantastiska och mörka dystopi och post-apokalyptiska böcker (typ, Ignite me, Partials och Divergent) kände jag att det vara dags att ta en lite lättare bok, en liten mellan-de-stora-böckerna bok, kanske till och med lite tunnare i sidantal. Jag vet, jag tar och läser en urban fantasy, det brukar alltid funka finfint som lättare läsning.
Tittade hemma, hittade väl inget lämpligt (inte för att det saknas olästa böcker, oh nej!) tänkte, men varför inte ta en liiiten tur inom Science Fiction bokhandeln, bara kika lite och plocka upp typ en eller två lättsammare böcker.

Ehhhh, vet inte riktigt vad som hände…

Skyller på att de inte hade några av de första böckerna som jag har på min att-köpa-lista, att jag blev lite förvirrad och tittade längre ner på listan och emmm….tja, vad ska jag säga…
3 böcker och 1880 sidor senare.

China Miéville, Perdido Street Station – den här borde jag läst för länge sedan, vad jag missat är att den tydligen ligger på över 800 sidor. Upps!

James S A Corey, Abaddon’s Gate – tror jag la till den i min att-läsa-lista som en när-det-är-dags-för-lite-seriös-sf-litt. 539 sidor, jojjo
(skall jag vara helt ärlig så var det Leviathan Wakes, Abaddon’s gate är tredje delen, oh well antar att jag får läsa de andra två med, attans)

Ramez Naam, neXus – litet spontanköp, läst som hastigast någon recension på Goodreads och den bara slank med. Dagens lättviktare, bara 474 sidor.

Ja så kan det gå, kanske blir en temasommar trots allt, känns som det kanske ligger lite Science Fiction i luften…

20140626_210733

Advertisement

Leave a comment

Filed under Science Fiction, Urban Fantasy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s