Sommar, sommar

Snart är sommaren här…
Eller ja, för mig i alla fall då midsommarhelgen har anlänt och denna helg alltid varit lite av ett startskott för sommaren. Några kanske höjer på ögonbrynet och säger, men vad då, sommaren har väl redan börjat. Jag antar att det finns olika sätt att se på vad som är själva sommarstarten, vissa börjar räkna från och med maj (framför allt om vädergudarna är med oss och ger oss sol och värme), för andra kanske skolavslutning och sommarlov är det som känns som starten på sommaren. Eller för dem som har semester under “sommarmånaderna” är det kanske det datum som säger att nu är det sommar. Men för egen del så har jag allt sedan jag lämnade barndomen och dess härliga sommarlov bakom mig, så har sommaren alltid startat vid midsommar. Vilket kanske känns lite konstigt i år då vi faktiskt haft både sol och hyfsad värme ett tag, men min hjärna vill helt enkelt inte kalla det sommar innan just midsommar är passerad.

Önskar er alla en Underbar Midsommar!
IMG_20140426_175137Så hur ni nu än kommer att spendera midsommarhelgen så hoppas jag den blir förtrollande, magisk och helt enkel helt underbar!
Själv så kommer jag att tillbringa den i nörderiets tecken och vet ni vad, jag bryr mig inte ett skvatt om väder eller vind. Nej i år kommer jag fira midsommaraftonen med de finaste vännerna Setsuna & Looot, vi kommer frossa i mat som alla gillar, det kommer definitivt finnas ost och självklart en massa god dricka, gärna i en mera bubblig form och sedan blir det en massa massa spel! Visst är det skönt att vara vuxen och få bestämma helt och fullt själv vad man vill göra 😀

Men för att sätta igång sommaren här på bloggen så tänkte jag varför inte också fylla i en liten sommarenkät, som jag hittade hos Pocketlover

Sommarenkät
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE hinna läsas i sommar?
The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman. Bara måste, måste se till att läsa den!
Good Omens av Terry Pratchett och Neil Gaiman. Denna läses alltid om under sommaren, en typiskt hängmatta feel-good bok!
Borde vara död av Pål Eggerts. Helt ärligt jag är kass på att läsa svenska författare och när författaren till och med finns i mitt härad, ja då är det ju nästan skandalöst att jag inte läst någon av hans böcker. Ligger i min att-läsa hög sedan länge så nu borde jag ta tag i den.
Oryx and Crake (MaddAddam Trilogy) av Margaret Atwood. Det här är en serie som jag känner att jag borde läst, kanske dags att ta tag i den nu i sommar…
Ignite Me av Tahereh Mafi, fasar lite för att läsa sista delen då det sedan är över, men lär inte kunna vänta särskilt länge till.

2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i?
Existence av David Brin, episk storslagen och tankeväckande science-fiction roman, tjock som attan, utmanade språk och har suttit i min hyllan sedan den kom ut.

3. Var är bästa stället att läsa i sommar?
Om jag fått önska och hoppas i en brassestol vid havet alternativ bara liggande på en filt i gräset.

4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans?
I soffan hemma i min lilla balkongösa lägenhet…
Men hoppas på sol, värme och kunna läsa på någon fiffig plats utomhus.

5. Vilken bok tror du kommer bli sommarens bästa?
Oj, bra fråga, men antar att det kommer bli Ocean at the end… om jag känner mig själv.

6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
Jag tycker nog att det viktigaste är att alla LÄSER något.
Men håller man sig till “mina” genrer så säger jag nog, läs Angelfall av Susan Ee, YA och Post-apokalyps när den är som allra bäst!

7. Strand eller hängmatta?
Strand

8. Deckare eller roman?
Får nog bli roman, fast vet i tusan om det passar in på de böcker jag läser

9. Favoritgenre?
Dystopi, Post-Apokalyps, Urban Fantasy och YA

Så sommar, böcker och läsning vad är era tankar? Blir det mer, mindre eller spelar årstiden ingen särskild roll?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Listor & Enkäter

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s