Destroy Me

Minirecension
Destroy me är en kortnovell som utspelar sig mellan Shatter me och Unravel me och här är det Warner vi får följa, hans tankar och känslor.

Först ut, jag måste erkänna att jag varit lite skeptisk till alla dessa ”mellanböcker” som poppar upp som svampar i skogen efter regn. Men efter jag läst ett par nu så förstå jag varför, de är som små guldkorn, ett sätt för författaren att berätta ifrån ett annat perspektiv än i huvudboken, att låta någon annan än huvudrollspersonen komma till tals, en möjlighet att djupa sina karaktärer och kanske få tillfälle (och lov) att ta ett litet sidospår. Måste nog säga, brilliant är vad det är och jag kommer definitivt läsa fler av dessa in-between historier.

Destroy meWarner är tillbaka på basen och återhämtar efter sin nästan dödlig skottskada, nu måste han förutom att hitta sin styrka även att göra allt i sin makt att hålla sina soldater i schack och se till att slå ner på minsta lilla uppror som kan uppstå ute i hans sektor. Men framför allt så är hans första priritet att hitta Juliette igen då hans besatthet bara blir värre. Som om det inte vore nog så dyker hans far plötsligt upp, The Supreme Commander of The Reestablishment är djupt besviken på sin son, hur han skött området, att han tillåtit sig bli skjuten, men även att han tappat bort Jueliette, för det verkar som hans far har egna planer för henne. Planer som Warner helt enkelt inte kan tillåta!

I Destroy me får vi lära känna en helt annan Warner än den hänsynslösa ledaren för Sector 45 vi mötte i Shatter me. Som läsare så inser man vilken skadad människa det här är, en som aldrig fått en chans i livet att bli en varm, empatisk eller helt vanlig människa. Hans far är totalt hänsynslös och som läsare så känner man mer och mer för Warner för egentligen är han en rätt känslig ung man. Vi får reda på lite mer hur och varför han känner så starkt för Juliette och vad hans besatthet av henne bottnar i. Allt jag kan säga efter läst den här berättelsen + Unravel me (recension kommer) så måste jag nog mer och mer luta åt att Warner är min nya favorit.

Tahereh Mafi har ett sådant vackert språk och även om man känner igen hennes sätt att bygga ord, meningar och en hel berättelse så finns här en annan ton, en annan röst, som är klar och tydlig. Ja detta är verkligen Warner vi möter och ingen annan.

Destroy me är en lite bitter sweet berättelse och hade det inte varit så att jag redan läst Unraval me så hade jag definitivt fått abstinens att vänta på nästa boksläpp 😀

____________________

Betyg 4/5

Destroy me (Shatter me 1.5)
Av Tahereh Mafi
Publicerad 2012 av HarperCollins

Advertisement

Leave a comment

Filed under Dystopian, Tahereh Mafi, Young Adult

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s