När vågskålen tippar över

Först ut vill jag varna för, Spoilers!
Oh! Varje gång jag tänker, skriver och hör Spoilers! så ser jag River Song framför mig. Kick-ass underbara härliga River, tänk om de kunde göra en spinn-off serie med henne, det hade varit så coolt.
Just det ja, men det är en annan serie i ett annat medium, så tillbaka till Rebellion. Har du inte läst del ett, Blood and Feathers så sluta raskt att läsa här, plocka upp ett eget exemplar och kom tillbaka när du är färdig.

Med det sagt så kastar vi oss raskt in i bok nummer två i serien Blood and Feathers (du kan läsa min recesion av den första delen här). Precis som första delen så är Rebellion helt enkelt lysande! Lysande och farligt bra, jag har i ett par dagar nästan missat mina hållplatser till och från jobbet, räcker att läsa en mening och helt plötsligt så försvinner allt annat. Det mina vänner, det är bra litteratur!

“You wanted to run with the angels, right?”
“I didn’t think it would be quite so literal…” she muttered, starting to feel out of breath.

RebellionKnappt sex månader har gått sedan Alice tog sig upp ur helvetet, hennes gamla liv är borta, hon är inte den hon trodde hon var och mitt i all röra så rinner hennes sista sparpengar iväg, i ren desperation tar hon anställning som assistent på en begravningsbyrå, vars ägare och tillika chef är självaste Adriel, dödsängeln. Som om det inte skulle vara nog, så har Mallory försvunnit, Vin är i Hongkong, något är på väg att hända, upplopp sprider sig runt om i landet och det verkar enbart eskalera. På något sätt verkar det som de Fallna har tippat över vågskålen. Ärkeängeln Michael har bestämt sig för att krossa Lucifer en gång för alla kosta vad det kosta vill, men är priset för högt? Alice upptäcker att hon ytterligare en gång befinner sig mitt i centrum av händelserna, vilka offer kommer hon och änglarna att få göra för att se till att vinsten blir deras?

När jag läste Blood and Feathers i somras så blev jag helt tagen, vilken bok! Kunde knappt vänta att få lägga beslag på Lou Morgans uppföljare, samtidigt som jag var lite orolig, skulle bok nummer två hålla måttet, vara lika bra och ändå lyckas att höja ribban? Nu med facit i hand kan jag säga att hon har lyckats med det och det med råge! Inte nog med att Rebellion håller samma kvalitet, utan lyckas (hur hon nu bar sig åt) med att inte enbart bli en bra uppföljare utan också snudd på bättre än den första boken. Inte illa alls.

Vi möter som sagt Alice 6 månader efter hon tillsammans med Mallory och Vin klättrade upp ut från helvetet efter deras vinst, eller ja var det en vinst, de fallna spridda för vinden och även om Lucifers kropp nu är i ärkeängelns Michels ägo, så kan hans själ och innersta väsen hoppa mellan sina generalers kroppar. Våld och upplopp ökar på gatorna och Alice tillsammans med andra earhtbounds och änglar försöker att stoppa de fallna, ett slag och en fallen i taget. Men de känner att allt inte är som det skall ska, något eller någon har fått vågskålen att tippa över och för första gången någonsin så verkar det som att Lucifer och hans anhang har övertaget.

Om helvetet från Blood and Feathers kan verka som den värsta platsen att vara på så är faktiskt Rebellion mörkare, hopplösare och väldigt mycket mer våldsam. Alice känns i början mer självsäker och starkare, hon vet nu var hon kommer ifrån och hon börjar använda sina förmågor, men när världen runt omkring börjar falla ihop dyker tvivel upp, har hon trots allt valt rätt väg, eller finns där en annan att ta. På baksidan av boken står det, The Fallen will rise. Trust will be betrayed. And all hell breaks loose…
Så även om jag blev varnad från första stund så blev jag överraskad när sveket kom, överraskad och chockad över de som betalar det högsta priset för detta. (Liten notering till mig själv, inte helt optimalt att sitta på vagnen när en karaktär som man börjar tycka om blir dödad, liiiite jobbigt var det!). Ett kan man vara säker på i Lou Morgons värld, ingen går säker vare sig människa eller ängel!

Så summa summarium, jag kan inte annat än säga, läs Rebellion och njut av ett fantastisk språk, en intressant syn på änglar, demoner och mytologi och inte minst humorn som finns där mitt i allt. Detta är en bok som håller högt tempo och när du tror du har fått kläm på hur händelserna kommer att utveckla sig, så blir du chockad att du hade fel.


Precis som i förra boken så finns där längst bak en spellista, musik som författaren lyssnade på när hon skrev och editerade Rebellion, där de flesta låtar passar till en särskild scen eller kapitel i boken. Härligt nördig, helt enkelt brilliant! 😀

——————————
Rebellion (Blood and Feathers #2)
By Lou Morgan
Published 2013 by Solaris
——————————

gb At Goodreads you soon will be able to read my review of Rebellion in English as well.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Lou Morgan, Urban Fantasy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s