Juniläsning


Juni, så var första sommarmånaden över, vad hände?!
Ja med dagarna då, inte vädret, för om man ser till vädret så är det väl typisk svensk sommar, regnigt och kallt. Men jag tänkte mest på att det känns som juni bara började för ett par dagar sedan och vipps så väntar juli runt hörnet.
Spontant så känns det som jag inte hunnit med att läsa så mycket som jag tänkt mig. Månaden ha varit fylld med nya utmaningar, har fått en ny tjänst, varit en hel hög med trevligheter runt alla helger + del arbetsresor upp till StorStaden med det nya jobbet. Sedan har vi problemet med att förutom böcker och bloggen så har jag en hel de andra projekt som pockat på att få uppmärksamhet. En av dessa är medeltidsreenacment, det är lite svårt att sy och läsa samtidigt (kom på lite sent att; vänta, det finns ju något som heter audiobooks, kanske dags att ta sig an denna “typ” av bok).


Men det blev en betydligt bättre läsmånad än de som föregick trots allt annat som tagit tid och kraft.

P1040936


Romaner
Shatter me av Tahereh Mafi
Ashes of Twilight av Kassy Tayler
Blood and Feathers av Lou Morgan
Heartless av Gail Carriger
Graphic novel
The Dresden Files: Storm Front, Volume 1: The Gathering Storm av Jim Butcher
Omläsning
The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy (Audiobook) av Douglas Adams
Heat Stroke av Rachel Caine


Det var juni det, hoppas på att jag finner tid i juli att hinna med mer läsning, trots att det är en vanligt arbetsmånad och inte semestertid för mig.
Finular på om även jag skall vara duktig att ha ett sommartema, men attans vad svårt det var att komma på något. Inte för att jag saknar böcker att läsa, snarare, kan jag få ihop något gemensamt tema, eller vilka borde jag ta tag i/ prioritera upp. Får nog suga på den karamellen lite till tror jag.

Advertisement

3 Comments

Filed under Alternate History, Douglas Adams, Dystopian, Gail Carriger, Graphic Novels, Jim Butcher, Kassy Tayler, Lou Morgan, Paranormal, Rachel Caine, Tahereh Mafi, Urban Fantasy

3 responses to “Juniläsning

 1. bokstävlarna

  Jag har i flera år tänkt att jag borde börja läsa The Dresden Files, men av någon anledning blir det aldrig av. Jag tror verkligen att jag skulle gilla böckerna, men kommer aldrig mig för att läsa dem. Är serieversionen bra?

  • Vet precis vad du menar, förstår inte rikigt varför jag aldrig kommit igång att läsa The Dresden Files, borde vara right up my alley. Läste en och en halv förra sommaren och sedan kom jag inte längre. Tänkte det var dax att ta tag i böckerna igen om då kändes serievarianten som en bra start.

   Har läst Welcome to the Jungle (prelude till första böckerna), och nu då Storm Front del 1 & 2.
   Serien har ett högt tempo, mycket djupa färger, tryckt på rikigt bra glansigt papper, vilket gör att färgerna blir dynamiska, lyfter stämning och känslan man får från scen till scen. Harry själv påminner vädigt mycket om bok-varianten, en sliten anti-hjälte som får mycket styk, verkar hård men har hjärtat på rätta stället. Stilen som teknaren har är lite som Witchblad/ the Darkness (men utan de överdriva fysiska kropparna 😉 ).
   Detta är den typ av serie jag tycker om, håller ett högt tempo, blandar storlek och antal på serierutorna allt eftersom tempot ökar eller saktar ner. Intressanta och nyanserade karaktärer.
   I min bok så får de nog en 4 av 5 kanske 🙂

   • bokstävlarna

    Låter mycket intressant! Hm, då kanske jag borde testa serien först och hoppas att jag blir tillräckligt inspirerad för att börja läsa böckerna också. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s