Ett fantastisk 2016…

…har jag bestämt att det skall bli!
Nu är det väl mer än hög tid att summera 2015 och blicka in i framtiden…sätta upp mål, gå med i ett par utmaningar eller två…
Nej vet ni vad, jag kommer nog att hoppa över alla skall, bör och måsten, istället blir det till att fokusera på att ta dagen som den kommer. Givetvis har jag som mål att läsa mer, skriva mer, spela mer spel, att vara en bättre vän och människa osv. Men det får bli utan utmaningar och listor, 2016 får mer bli att ta det som det kommer, att göra sitt bästa och sedan blir det vad det blir.

Men några ord om hur 2015 avslutades och 2016 påbörjades kan vara på sin plats även om det böjar kännas lite sent. Tanken var att jag skulle läsa massor, ta tag i alla de där böckerna som jag planerat att läsa under 2015 men som blev olästa under höst-vinterns stora energibortfall, komma ifatt mig med bloggandet osv. men istället för att fokusera på vad jag inte gjorde så får det istället bli vad jag faktiskt pysslat med på sistone.

Först ut (veckan innan jul) var det givetvis en enda sak som upptog min hjärna, jepp, STAR WARS, den var lika underbar, fantastisk och magisk som jag knappt vågade tro!

Star Wars: the force awakens

Star Wars: the force awakens premiär med som sig bör nörd-posering. Undertecknad med vad jag tror är 501st Nordic Garrison

 

Sedan kom jul följt av nyår och mellan all god mat, onyttighete och firande högt och lågt blev det en hel del brädspelande.

Det var hög tid att besöka de tappra mössen igen, vi kom på att vi inte spelat sedan i mars! så sagt och gjort, dags att se hur Prins Collins och hans entourage klarar sig mot slottets och skogens faror. Mice and Mystics är ett otroligt charmigt och sött spel där vi som spelare tar oss rollen som tappra möss. Jag, Svart och Setsuna Ceras har spelat detta som en kampanj i över ett års tid, vi blandar härligt brädspelande med lite rollspel och varje mus är verkligen sin egen karaktär.
Och nej Colins skulle aldrig erkänna att han är lite väl naiv och kastar sig in i faror utan att tänka sig för, nej då det skulle han aldrig göra.

Mice & Mystics

Mice & Mystics (gammal bild från tidigare äventyr)

Vi kände även att vi behövde lite mer Star Wars i våra liv, så lite Imperial Assault klämdes in.

Imperial Assault

Imperial Assault

Utöver ovan redan provade spel så blev det ett par tre nya också, alltid kul med variation, eller vad säger ni. Först ut blev Arabian Nights, ett typ berättande brädspel där du tar dig rollen av figurer från exempelvis Tusen och en natt, ett rätt charmigt spel och kommer säkert spelas igen. Testade även på 7 Wonders som var nytt för mig, här gäller det att bygga just underverk, helt ärligt var jag inte så bra på det, tänkte alldeles för mycket och tja det gick väl inte så lysande bra.
Ett spel som jag däremot var bättre på är Castles of Mad King Ludwig här gäller det att bygga ihop rum som skall bli en del av Kung Ludwigs slott. Barnsligt underhållande och det bara måste jag spela igen.

7 Wonders Arabian Nights  

Sedan blev det en sväng till Liseberg, där vi hängde i spelhallen en hel dag, grymt kul, dödade en hel hög med zombies och terminators, blev halvt ihjälskrämd av spindellika varelser, spelade air hockey, dansade, körde Harley och rallybilar och skrattade gott, en bra avslutning på en härlig ledighet.

Just det ja, höll nästan på att glömma jag har ju läst liiiiite också, inte så mycket som önskat men förra helgen kröp jag upp i soffan med de sista jul-pralinerna och enbart i sällskap av en hög med serier.

Beauty # 1 Image Comics Coffin Hill vol. 3 - Vertigo Empty Zone #1 - Image Comics Limbo #1 - Image Comics Mysthic #1 - Image Comics Nameless #1 - Image Comics Red Thorn - Vertigo Sons of the Devil #1 Image Comics Symmetry #1 - Iage Comics Wayward #1 - Image Commics
De flesta var riktigt bra, några ok och typ en sisodär, tror minsan att jag helt klart har hittat några nya favoriter.

Om allt vill sig väl så kommer ett par rader eller två inom kort.

Det är väl lite utav mitt liv de senare veckorna, inte allt för tokigt om jag får säga det själv. Jag hopppas att dessa senaste veckorna sätter trenden för ny året, så, 2016, bring it! jag har som krav att du blir ett helt fantastisk och underbart år!

 

Advertisement

Leave a comment

Filed under Board games, Digital Comics, Nörderier

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s