Månadens podcast – Sagan om Isfolket-podden!

Jag lyssnar lite då och då på olika podcasts som rör sig kring temat sci-fi, dystopi och fantasy, så vet ni vad, varför inte skriva en rad eller två, dela med mig av det jag lyssnar på, kanske det finns fler därute som tycker det skulle vara kul med lite nya tips om bra och intressanta pods!

Så först ut, en helt ny podcast, Sagan om Isfolket-podden som handlar rätt och slätt om Margit Sandemos klassiska Sagan om isfolket serie. Det här är ett riktigt ambitiöst initiativ, varannan vecka skall det pratas i detalj, en bok i taget. Med tanke på att Sandemo kommit ut med 47 böcker i serien så förstår ni att detta projekt spänner sig över dryga två år.

Bakom idén står Anna och Dan och ni kan läsa mer om dessa två + lyssna på själva poden på deras poddsida, på youtube, samt Facebook Sagan om Isfolket-podden.

Sagan of Isfolketpodden 1. Trollbunden
Vi får lyssna på Anna och Dan när de samtalar om första boken i serien, Trollbunden, om dess karaktärer och handling. Det är kul att lyssna, på ett sådär lite tok-galet sätt, där klassisk recenserande blandas med personlighet från våra recensenter och det är ett mycket kärleksfullt samtal vi får ta del av. Som lyssnare så förstår vi att detta är en bokserie som ligger våra podcastare varmt om hjärtat.

För de som inte läst Sandemo kan det vara som en introduktion till Isfolket-världen, för de som läste böckerna för länge sedan en promenad tillbaka i minnets trädgård och för alla de som älskar denna värld och läst böckerna mer än en gång, tja till er säger jag att det är ett måste att lyssna.

Handen på hjärtat, av någon märklig anledning så har jag inte riktigt läst Sagan om Isfolket, men det hindrar inte att jag satt och log och småskrattade hela sändningen igenom. Oavsett om man är fan eller inte så är det en mycket underhållande podcast om en författare, en värld och en bokserie!
och visst blir man lite sugen på att läsa…

Med andra ord kan jag inget annat än att varmt rekommendera Sagan om Isfolket-podden!

 

Sagan om isfolket, tecknad av Elin JSagan om Isfolket-poddens omslagsbild, tecknad av Elin J

 

Innehåll: ★★★★
Inlevelse: ★★★★★
Humor: ★★★★★

Advertisement

1 Comment

Filed under Fantasy, Podcast

One response to “Månadens podcast – Sagan om Isfolket-podden!

  1. Tack för omnämnandet! Nu ska vi bara samla kraft att göra det här i två år till så kommer vi genom hela serien 🙂 /Dan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s