Sommarlov med Kulturkollo #vatten

Sommaren tuffar på och även om det känns långt ifrån sol och salta bad, så hoppas man ju fortfarande att värmen kanske trots allt väntar runt hörnet. För lite mer värme krävs för att den här fröken skall få lust att hoppa ner i havet! För ja, havet är det som gäller, ingen sjö här inte, utan hav och strand, inte klippor, nej de bara anfaller mig och blodvite uppstår. Ge mig härliga vita sanddynor och sådär lagom långgrunt… hoppet är ju som bekant det sista som lämnar så, jag håller tummar, tår och hoppas på att snart, snart, snart så kommer den “riktiga” sommaren!

I brist på just en varm sommar så kanske det kan passa med ett boktips istället, serien Lies Beneath av Anne Greenwood Brown är något så udda som en ungdomshistoria om sjöjungfrur/ män, eller ja udda och udda är det väl inte, men det var första gången för mig att ta mig an just mermaid genren.

Vilka omslag sedan! Åtminstone jag diggar dem skarpt och det känns riktigt somrigt, visst blir man sugen på att bara dyka ner i ett lagom tempererat #vatten.

Lies BeneathLies Beneath
Handen på hjärtat, trodde faktiskt inte jag skulle tycka så mycket om en historia som handlar om sjöjungfrur, detta blev en av förra sommarens stora överraskningar. Det är en spännande mytologi som presenteras, vi möter Calder White som bor i de kalla vattnen som utgör Lake Superior, den enda brodern i en familj av mordiska sjöjungfrur. För att överleva så lurpassar de på oskylda människor, i vanliga fall slumpvis utvalda, men nu har de även ett annat mål, nämligen att döda mannen de beskyller för deras mors död, Jason Hancock och vägen att genomföra detta verkar gå genom en utav Jasons döttrar…

Deep BetrayalDeep Betrayal

I Deep Betrayal är vi åter tillbaka i och runt Lake Superio men denna gång är det dock från Lilys Hancock perspektiv vi följer händelserna. Vi får reda på mer om sjöjungfrurna, deras förflutna, det blir mer hemligheter som kommer i dagen och en och annan chockartad upptäckt.


Promise BoundPromise Bound

Planerad sommarläsning, ser så fram emot sista delen i serien, jag förväntar mig mer av de mordiska sjöjungfrur, utvecklad mytologi och fler hemligheter!

 

 

 
Lies Beneath handlar om överlevnad, hämnd, kärlek och att gå emot sina instinkter.

So, there you have it,
mitt bidrag och boktips till dagens #sommarlovmedkulturkollo tema.

Advertisement

1 Comment

Filed under Bokblogg relaterat

One response to “Sommarlov med Kulturkollo #vatten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s