Något nytt och något digitalt

E-böcker är inte riktigt my cup of tea, visst en och annan novell köpes och läses på surfplattan, men hela romaner, nej, jag är lite konservativ, jag föredrar den mesta av min läsning i pappers form.

Serier, ja även där föredrar jag det i den tryckta formen och då framför allt i albumsformat. Varför kan man fråga sig, jo i mitt fall så är det först och främst för att jag gillar att krypa ner i soffan och frossa i mer ett tunt månadsnummer. En annan anledning är givetvis att ett månadsnummer allt som oftast är på tok för kort, och har en tendens att antingen får berättelsen inte ens komma igång, eller så slutar det med en rejäl cliff-hanger, nej ge mig en samlingsvolym med 5-6 nummer samlade tillsammans.

Dock så finns det en liten nackdel med att köpa album, det kan ibland bli en evinnerligt lång väntan innan förlaget bestämmer sig för att ge ut en volym med de senaste numrera samlade, väntan kan bli ooooolidlig (Saga, here’rs looking at you!). Den som väntar på något gott väntar alltid för länge!

I helgen fick jag ett ryck, behöver komma igång med läsandet, ni vet alla hur det är, det kan vara lite motigt att få upp fart efter en lässvacka, så jag ”råkade” surfa runt lite på Image Comics hemsida och vips så hade jag klickat hem en hel hög med digitala tidningar. Tänkte helt sonika att jag skulle test några av deras nya serier och tro det eller ej, då jag har svårt för e-böcker så måste jag erkänna att digitala serier funkar finfint.

Följande serier blev det och jag kommer att ge alla varsin egen men något kortare recension i dagarna som kommer.

Injection av Warren Ellis
Injection #1Once upon a time, there were five crazy people, and they poisoned the 21st Century. Now they have to deal with the corrosion to try and save us all from a world becoming too weird to support human life.
Ska tydligen vara science fiction, skräckhistoria, märklig brottsberättelse, techno-thriller och en spökhistoria allt blandat i ett, så det är klart jag måste chansa och klicka hem, även om serien precis startat.

Postal av Bryan Hill
Postal #1 Postal #2 Postal #3 Postal #4
The townsfolk of Eden, Wyoming wake up to the first official murder the town has seen in 25 years. Their reaction to this isn’t normal, and there’s a reason for that. Eden operates as a haven for fugitive criminals who remain here while new identities, often including facial reconstruction, are created for them. There is zero tolerance for any illegal activity that might draw attention to the town and an “official murder” is the last thing they want. A single, tight-knit family runs Eden with the youngest oddball son Mark Shiffron overseeing the postal branch, the only means of shipping in or out of the city. THE FBI has repeatedly been foiled trying to insert an undercover here; they see Mark as the weak link to exploit. This murder gives them a new opportunity.
En stad fylld med kriminella, en autistisk postman och en mördad kvinna insvept i plast…det måste jag bara testa ett par nummer eller fyra.

Southern Cross av Becky Cloonan
Southern Cross 01 Southern Cross 02 Southern Cross 03
NOW BOARDING: Southern Cross, tanker flight 73 to TITAN! Alex Braith is on board retracing her sister’s steps to the refinery moon, hoping to collect her remains and find some answers. The questions keep coming though—how did her sister die? Where did her cabin mate disappear to? Who is that creep across the hall? And why does she always feel like she’s being watched?
En oturlig dödsolycka, rymdskepp, trånga utrymmen, en mörk framtid med korrumperande storföretag och hintar om att något är väldigt, väldigt fel…jo man tackar, this could work!

The Tithe av Matt Hawkins
TheTithe 1 The Tithe 2
A heist story unlike any before! Mega-churches are being robbed for millions of dollars by a crusader hacker group known as Samaritan who is giving the money to causes they deem more worthy. This modern day “Robin Hood” is being pursued by two FBI agents who actually admire their quarry but want to stop the theft before it escalates.
Mäktiga kyrkor, hackers, modern Robin Hood och FBI agenter, ja det kan man ju inte motstå, eller hur?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Comics, Digital Comics, Graphic Novels

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s