Bokbloggsjerka 13 – 16 mars

Lite sent, men fortfarande den 16e 😉 så här kommer äntligen mitt bidrag till helgens Bokbloggsjerka.

Denna gång med följande fråga:
Hur hinner du läsa så många böcker?

En rätt vanlig och något populär fråga som gärna ställs av “vanligt” folk, i tid och ibland otid. Kort och koncist svar på det;
för att jag kan!

Ett lite längre svar brukar vara att berätta hur och när jag “passar på” och läsa lite.

Jag anser att det helt enkelt handlar om prioriteringar, att ta sig tid och hitta en stund även om det bara är en kvart. Exempelvis på vinterhalvåret när vädret hindrar mig från att cykelpendla till jobbet åker jag kommunalt istället, då blir det i runda slängar mellan 20-30 minuter åt varje håll på spårvagn där jag passar på att läsa, finns tid över på lunchen kan några minuter klämmas in och de kvällar jag är hemma stängs tv’n av en timma innan läggdags och en bok plockas upp. Sedan har vi självklart helger där det blir en del läsning vid sidan om andra sociala aktiviteter.

Men som sagt allt handlar om prioritering, oavsett hur våra liv ser ut så finns det alltid tid för att läsa, det gäller bara att välja.

Liten reflektion om hur olika fort vi läser, för ett par tre veckor sedan såg jag en tjej på vagnen som läste Wool (brukar kika lite på vad folk läser), nickade lite instämmande och tänkte, det där är en bra bok det. I slutet av förra veckan läste hon fortfarande på samma bok och jag kom på att jag själv läst 4 böcker under tiden.
Ja så kan det gå.

Advertisement

3 Comments

Filed under Bokblogg relaterat

3 responses to “Bokbloggsjerka 13 – 16 mars

  1. Visst är det prioritering som gäller när man vill skaffa sig lästid.

  2. Javisst gäller det att prioritera det som intresserar en mest. 🙂

  3. Jag vill försvara flickan på spårvagnen – kanske hon slalomläser? Då kan det ta lång tid att läsa ut en specifik bok, även om man läser mycket… 😉

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s