Bokbloggskalendern – Lucka 17

Nu närmar sig helgerna i en rasande fart och då kan det nog bli en eller två biobesök, framför allt så måste Hobbit ses och med det temat så passar Efter mig, flodens lucka in:

Lucka 17: Textning av film eller tv, vad har du för relation till det?

Kort och koncist, engelsktalande filmer föredrar jag utan textning, undantagsvis hemma är om man inte kan köra på ljudet allt för högt, då brukar jag koppla på engelska subtitles. Anledning till att jag vill ha möjlighet att koppla bort svensk textningen är dels själva placeringen av textremsan som ibland kan störa något oerhört och dels så håller inte alltid översättningen hela vägen ut. Exempelvis Netflix är lysande, då kan jag välja själv, värre blir det när det kommer till “vanlig” TV.

På bio är det lite skillnad då bilden är så stor som den är, där bryr jag mig helt ärligt inte, utan brukar rätt snabbt ignorera och koncentrera mig på det som händer istället.

Läntar såååå till att få tassa iväg i mellandagarna med fina vännerna och uppleva Midgård igen 😀
 

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s