Bokbloggskalendern – Lucka 10

Redan tionde december, vart tar tiden vägen!? Lite väl mycket jobb så det har varit dåligt med recensioner här på bloggen, tur att Efter mig, floden kör sin bokbloggskalender, för annars hade det ekat lite tomt. Dagens lucka innehåller följande:

10: En bok av en Nobelpristagare

Var tvungen att kolla upp hela listan av pristagare och insåg att jag faktiskt läst fler än jag trodde, även om de flesta av pristagarna inte skriver i de genrer jag i vanliga fall läser, men några klassiker har slunkit med under åren.

LordSka jag välja en bok så blir det självklart Flugorna herre av William Golding. Boken behöver väl knappas någon större presentation, denna ikoniska bok som inspirerat flera generationer av författare och filmskapare. I grunden en filosofisk bok om hur ett samhälle byggs upp och styrs, vad som ger makt, vem har denna makt och vem skapar lagar och utdelar straff.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s