Top Ten Tuesday, uppföljare jag längtar efter

toptentuesdayVarje tisdag publicerar The Broke and the Bookish ett nytt blogginlägg innehållandes en topp-tio-lista. De kallar detta för Top Ten Tuesday, så dags att hoppar på detta tåg, för helt ärligt vem älskar inte listor.
 

Top Ten Sequels I Can’t Wait To Get

Att hitta tio uppföljare är egentligen inte så svårt, då jag i huvudsak läser ungdomsdystopier, de kommer mer ofta än sällan just i form av en trilogi, även urban fantasy fyller upp en stor del av mina bokhyllor och här pratar vi inte trilogier utan en hel hög med delar i en serie som aldrig slutar (och som jag gärna läser som “mellan” böcker).
Helt ärligt känns det som jag alltid har uppföljare jag går och väntar på, men om jag skall lista de jag verkligen vill läsa/ väntar otåligt på, då blir det nog följande:

End of days1. End of Days (Penryn & the End of Days, #3) av Susan Ee.
Om det är något bok som jag verkligen väntar på skall komma ut så är det End of Days. Fantastisk ungdomsdystopi med mördaränglar, demoner, nattsvart hopplöshet, en kick-ass hjältinna och ett svärd vid namn Pooky Bear. Kan inte bli bättre än så. (prel. maj 2015)

Saga2. Saga, volym 4 av Brian K. Vaughan och Fiona Staples.
Jaaaa äntligen! vi har fått ett datum, lagom till jul och allt. Som vi alla har längtat! Absolut bland det bästa i serieform som finns på marknaden. Kaosartad space opera mixat med fantasy, vi möter bisarra raser, spöken, magi, kärlek, krig och sex. Så bra!
(prel. dec 2014)

Promise Bound3. Promise Bound (Lies Beneath #3) av Anne Greenwood Brown.
Väntar på pocketversion så att jag får alla delar i samma format. Kom igen! det är ju snart ett år sedan den inbundna kom ut!
Trodde aldrig att jag skulle läsa en serie om sjöjungfrur, men Lies Beneath gillar jag skarpt, slukade de två första delarna. Ser fram emot mer mytologi och mer om Calder and Lily.

4. Tredje delen av Blood and Feathers av Lou Morgan
vet inte ens om det kommer en uppföljning men del 2 slutade lite typ, to be continued…
Men jag säger bra, änglar, demoner, krig och en cool hjältinna mitt i smeten, så bra! Tillsammans med Penryn & the End of Days, bland det bästa jag läst i änglar/ demoner genren.

The last echo5. The Last Echo (The Body Finder #3) av Kimberly Derting
Ibland fastnar vissa böcker i att-läsa-högen och helt plötsligt så finns det flera delar att läsa, med andra ord kan det allt emellan åt vara skönt att komma sent in i matchen. Så var det med the Body Finder och nu har jag flera delar i serien som väntar på mig. En trevlig ungdomsbok med paranormala inslag.

Infinite6. Infinite (Newsoul #3) av Jodi Meadows.
Förutom att alla böckerna i serien har helt underbara omslag, så är de både charmiga och har ett intessant upplägg. Första boken är mer en skildring av en utopistisk värld, men allt eftersom sanningar uppdagas blir berättelsen snarare mer av en dystopi. Lite udda, fylld med magi, reinkarnation, drakar, kärlek, svek och presenterat med ett vackert språk.

7. Chapelwood (The Borden Dispatches #2) av Cherie Priest.
Finns inget datum mer än att Priest själv meddelat att Chapelwood kommer någon gång under nästa år. Ser fram emot att kasta mig in i hennes version av en Lovecraft inspirerad värld igen.

Rat Queens vol28. The Far Reaching Tentacles of N’rygoth (Rat Queens, Vol. 2) av Kurtis J. Wiebe och Roc Upchurch.
Vem vill inte ha mer utav våra coola kvinnliga äventyrare, detta är fantasy och humor när det är som allra bäst. Är nog lite kär i Hannah, Violet, Dee och Betty.
Jag väntar mig massor med action, snygga stridscener, barslagsmål, dekadens och snyggt levererade one-liners.

9. Pretty Deadly av Kelly Sue DeConnick, Emma Ríos och Jordie Bellaire
Hade gärna läst mer av denna otroligt vackra, magiska och udda serie, än så länge finns det ingen info om när det kommer publiceras något mer, men det står att det är en “ongoing series” på Image webb, så man får hoppas att de bara har en paus i utgivningen.

Ensnared10. Ensnared (Splintered #3) av A.G. Howard.
Splintered tog mig med storm, är nog en utav de snyggaste böckerna som publicerades förra året, en kul twist av klassiska Alice in Wonderland, det var vackert, kul, udda och i vissa fall något stört och jag äskade den! Hade sjukt höga förhoppningar på efterföljande Unhinged, men tyvärr så blev jag grymt besviken. Jag hoppas och håller tummarna att tredje och sista delen kommer att hitta tillbaka till det som jag älskade så mycket med första. (prel. jan 2015)

 

Advertisement

1 Comment

Filed under Listor & Enkäter

One response to “Top Ten Tuesday, uppföljare jag längtar efter

  1. Pingback: Top Ten Tuesday, böcker att se fram emot under 2015 | the road so far...

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s