Månadssummering September

Alltså, på riktigt är det oktober redan? OKTOBER!? What?!

giphy

giphy.com

Ja ja, då är det väl det, fast i min värld så har september bara börjat så jag har gott om tid att läsa alla böckerna som jag har planerat att hinna med…eller?
Oh well, best laid plan and all that jazz.
Här kommer septembers mediokra sammanställning.

Graphic novels
morningglories vol2  Viktor Kasparsson  Skräckens Ängel  Revival
Morning Glories, Vol. 4: Truants av Nick Spencer och Joe Eisma
Jag blir mer och mer förälskad i denna underbart skruvade, märkliga, udda och ibland helt förvirrande serie. Intrigerna tätnar och som vanligt är inget riktigt vad det ser ut att vara, för när du tror att nu äntligen fattar jag, så tar historien en vändning och du sitter där och kippar efter andan.
Love it!
Betyg: 5 av 5

Viktor Kasparsson – Skräckens Ängel av Dennis Gustafsson
Något så udda (hemma hos mig) som en svensk tecknad serie, har för mig att jag snubblade över ett par tre rader om Dennis Gustafsson på någon blogg (minnet sviker mig just i detta nu) och den kändes som den kunde passa mig. Svensk skräck, 1924, flygplan och goggles, eller ja något åt det hållet. OK, inte riktigt min typ av tecknarstil, men storyn funkade och kan kanske tänkas att jag ger de andra delarna en chans.
Betyg: 3 av 5

Revival, Vol. 1: You’re Among Friends av Tim Seeley, Mike Norton och Mark Englert
En glad överraskning, döda som inte förblir döda, religiösa fanatiker, ett spöke, en exorcist, sömning småstadspolis och ett mord att lösa. Många trådar blir det, har ingen aning om hur Tim Seeley lyckas väva ihop allt, men det funkade och funkade mycket, mycket bra.
Nydanande zombiestory.
Betyg: 4 av 5

Dystopi/ Postapokalyps
Släktet av Guillermo del Toro och Chuck Hogan
The stain triology 1Ja vad skall man säga, plot i några få meningar:
Flygplan landar, stannar upp och blir tyst ståendes utan synbar anledning. Samma flygplan fyllt med döda passagerare, dödsorsak oidentifierad. Några få överlevande, utan minne, som först verkar ok men som sedan börjar förvandla. Solförmörkelse. Stor svart kista. En epidemiolog som anar oråd. Smittat blod. Hintar om gammal ondska.
Återblickar från koncentrationslägeröverlevande. Kunde varit episk, hade räckt med riktigt bra, blev i slutet istället sisådär.
Betyg: 2 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural (YA)
The Body Finder av Kimberly Derting
The Body finderEn typisk Young Adult berättelse, placerat i den paranormala genren, där just den paranormal förmåga var lite udda och intressant. Vi blir serverade en kärlekshistoria som känns äkta (och ibland är så där jobbigt tonårsångestfylld), där finns en rätt skrämmande mördare som vi i egna kapitel upplever jakten av unga flickor. Storyn kännes lättsam men inte för lätt, lite sådär lagom att njuta av utomhus i de kanske sista sensommardagarna för året (vi har faktiskt haft en riktigt solig september här på västkusten).
Faktiskt en trevlig överraskning och jag kommer definitivt att läsa de andra delarna i serien.
Betyg: 3.5 av 5

———-

Tja, 3 styck Graphic novel och 2 romaner, jag har haft bättre läsmånader, men det får duga då september försvann in någon sorta tråkig (jobb-) dimma.

Månadens bästa: Revival
Månadens överraskning: The Body Finder
Månadens besvikelse: The Strain

Tydligen är det oktober nu och som ni ser ovan så saknas en bok, nämligen första boken ut i tre-på-tre utmaningen, behöver rappa på så jag kommer upp på banan igen (läst typ 350 sidor, så visst går det framåt), skam den som ger sig

Advertisement

Leave a comment

Filed under Månadssummering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s