Månadssummering Augusti

Augusti, månaden som försvann i regn och rusk, eller ja i alla fall större delen av den. Även om första veckan var rätt fin så kändes det ändå som om hösten kom på tok för snabbt i år.
(Men nu verkar vi fått lite värme tillbaka igen, håller tummar och tår att vi kanske kan få en trevlig, varm sensommar september)

Tyvärr är augusti en månad då böcker och läsning kommer lite i skymundan, för månaden tillhör nästan alltid mitt andra intresse och hobby, nämligen historiskt återskapande. Även om jag i år inte åkte iväg på något långt event så blev det nästan uteslutande en massa pyssel och hantverk. Och ja, då får tyvärr böckerna stå tillbaka.

Men eftersom jag redan visste detta på förhand så känns den något korta listan inte som ett nederlag, utan jag är glad för det lilla.

Graphic novels
Morning Glories, Vol. 3: P.E.av Nick Spencer och Joe Eisma
Morning Glories vol. 3Denna serie blir bara bättre och bättre och mer skum för var läsning. Har gjort hänvisning till tv-serien Lost innan och om jag var minsta lilla osäker på den liknelsen så är jag absolut säker nu. Ingen är den vi tror de är, Morning Glories är en ännu mer skrämmande och märklig skola (internat) än vi trott. I P.E. får vi lite mer bakgrund till några av karaktärerna och mystiken (mardrömmen) tätnar.Härligt, härligt! 😀
Betyg: 4 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural
London Falling  Something from the nightside
London Falling av Paul Cornell
En polis-urban-fantasy historia som utspelar sig i någon form av alternativ nutid och i London, det kan ju inte gå fel…
Vad jag kämpade med denna! trodde jag aldrig skulle komma fram till slutet, vet inte hur många gånger jag la ifrån mig boken. Inte för att den var tråkigt, men jag tröttnade så fort jag läst någon sida, eller ja vänta, det är kanske det som är att en bok är tråkigt.
Betyg: 2 av 5

Something from the Nightside av Simon R. Green
Urban Fantasy när den är som mest underhållande, alla element finns där, den ofrivillige hjälten, andra dimensioner, monster, aliens (jepp, du läst rätt) och en alternativ sida av London, the Nightside, där det alltid är natt och festen aldrig tar slut, där allt är till salu och ingen går att lita på.
Denna berättelse har en touch av en klassiskt detektiv historia, där finns coola karaktärer och kick-ass action scener. Inget som går till världshistorien som tankeväckande litteratur, men som rent och skärt tidsfördriv, absolut! En ligga i soffan och slöläsa bok.
Betyg: 4 av 5

Urban Fantasy/ Paranormal/ Supernatural (YA):
The Unbecoming of Mara Dyer av Michelle Hodkin
the unbecomingDetta är nog månadens överraskning, hade vänta mig lite mer paranormala inslag, men denna bok lurar på andra hemligheter. Svår att lägga ifrån och otäck på sitt egna sätt, en berättelse om hur ett sinne kan sakta men säkert tappa greppet om livet och dess verklighet, om trauma och en verklighet som inte riktigt går ihop. Vad är sanning, verklighet eller fantasi?
En vacker, ångestfylld och ont i hjärtat bok!
Betyg: 4 av 5

———-

Tja, 1 styck Graphic novel och 3 romaner. ja ja, så kan det gå.

Egentligen var det väl ingen som direkt stack ut ifrån de andra (med undantag London Falling som knappt fick godkänt) och fyra böcker är kanske lite klent utbud att kora någon form av månadens bästa och månadens överraskning. Men så här får det nog bli,

Månadens bästa & överraskning: The Unbecoming of Mara Dyer

Men nu är det ny månad och nya förutsättningar, först ut blir att läsa första boken i tre-på-tre utmaningen, sedan blir det att beta av och se till att recensera sommarens lästa böcker. Ligger sjukt back 😦
Självklart har jag utöver detta en hel hög att-läsa, så det skall nog ordna till sig nu i september.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Månadssummering

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s