Game night

Om senaste månaden är en indikation för hur året som komma skall kommer att bli, ja då säger jag bara, heja heja, 2014 kommer bli fantastiskt!

Inte nog med att jag håller en ok fart när det kommer till läsning och att skriva lite här, så har det blivit spel så gott som minst en gång i veckan.
Har en trevlig arbetskollega som släpat med mig ett par, tre gånger till ett spelcafé (Café Taktik) här i stan. Grymt trevligt, mysiga spelvänner, trevlig personal och en hel vägg med brädspel att välja ifrån. Hur bra som helst ifall man vill testa på något nytt, eller helt enkelt spela det där spelet som är liiiite pricy eller som man inte kommit sig för att köpa än.
Det har blivit en hel del Pandemic (mycket trevligt co-ops spel, rekommenderas varmt), Ticket to Ride (härligt enkelt, ett spel för alla), the Elder Sign (Arkham Horror light) och har även testat Seasons, som blev förra veckans positiva överaskning, vi har även testat på the Walking Dead, vilket i ärlighetens namn var sisådär och tog lite för lång tid.

IMG_20140123_115648
Förra veckan var jag även tvungen att piffa till mina naglar så att de skulle matcha 😀

Utöver ovan trevliga sittningar så har jag och två fina vänner även satt igång med Mice and Mystics.

Mice

Mice and Mystics är ett charmigt och snyggt co-ops spel, som kan spelas som en regelrätt kampanj eller ett kapitel i taget. Varje kapitel eller scenario börjar med en liten bakgrundsberättelse och har man duktig medspelare som läser de olika karaktärerna med inlevelse och olika röster så blir det ett extra plus i kanten.

Historien går som följer, Den ondskefulla drottningen Vanestra har förhäxat kungen och fänglsat prins Collin och några av hans trogna följeslagare (präst, magiker, tjuv osv.). De kommer på en plan, att förvandla sig till möss, ta sig ut och försöka ta reda på vad Vanestra har för plan och därefter avslöja henne. Sagt och gjort Collin och hans följeslagare förvandlas till möss och flyr. Men det är inte alltid så lätt att vare en liten mus, finns många faror som lurar i ett stort slott, otäcka spindlar (och de är verkligen otäcka *ryser*), tusenfotingar och kackerlackor, dessutom så är Vanestra dem på spåret och har förvandlat vissa av sina krigare till råttor. Sedan får vi inte glömma slottskatten Brodie!

Kommer våra tappra hjältar att klara av hitta ledtrådar på vad Vanestra planerar, kommer de kunna få kungen att inse att hon inte är den han tror och kommer de någonsin att bli människor igen?

Spelplanerna, figurerna och alla kort är mycket välgjorda och bidrar till en härlig spelupplevelse. Man kan spela ett kapitel som stand alone, men jag föredrar nog upplägget som vi valt, att följa historien som en hel spelkampanj. Efter varje kapitel är avklarat med livet i behåll får hjältarna små ledtrådar och berättelsen förs framåt.
Detta är ett spel som jag varmt kan rekommendera till alla som älskar brädspel, sammarbetsspel och som uppskattar en genomtänkt berättelse och snygga spelpjäser!
Nästa vecka blir det förhoppningsvis en tredje sittning, längtar redan!!

Advertisement

Leave a comment

Filed under Board games, Fantasy

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s