Goodreads choiceawards 2013


Så börjar 2013 närma sig sitt slut och med det börjar tiden för utdelningar av diverse priser, högt som lågt. Eftersom jag ägnar på tok för mycket tid på Goodreads så har jag givetvis även följt deras Choiceawards och i ärlighetens namn så var det väl inga kioskvältare till överraskningar.


Här i alla fall några utav mina favorit kategorier:
Fantasy
The Ocean at the End of the Lane av Neil Gaiman
Paranormal Fantasy
Cold Days av Jim Butcher
Science Fiction
MaddAddam av Margaret Atwood
Young Adult Fantasy & Science Fiction
Allegiant av Veronica Roth

 

The Ocean at the End of the LaneThe Ocean var väl ingen större överraskning alls och väl förtjänad, för det är Neil Gaiman vi pratar om och det säger allt. Punkt.
Något som är mer förvånade är att jag fortfarande inte läst den! Ja jag vet det är så dåligt, bedrövligt och mycket, mycket märkligt. Men den är inplanerad att läsas under julledigheten, så det så.

 

the Dresden Files14Harry Dresden, ja jag vet inte, försöker gång efter annan ta mig igenom de första i serien, tror jag läste just på Goodreads att serien tar fart vid bok 3-4, men än så länge så är jag inte såld. Under just denna kategori hittar vi nominerade författare såsom Kim Harrison, Patricia Briggs, Charlaine Harris, Richelle Mead och Laurell K. Hamilton för att nämna några.

 

MaddAddamVar år och dagar sedan jag läste en bok av Margaret Atwood och då jag hittat tillbaka till SF-litteratur är jag lite nyfiken på just denna. Inte helt oväntat så var MaddAddam tätt följd av Dust av Hugh Howey.

 

 

AllegiantÅH, Young Adult Fantasy & Science Fiction, min favorit genre. Där tog tredje delen i Divergent serien hem segern, oerhört populär och även om jag inte hunnit med den än, så är det en värdig vinnare. I denna kategorin hittar vi så många fantastiska och bra böcker, Clockwork Princess av Cassandra Clare, The 5th Wave av Rick Yancey, Unravel Me av Tahereh Mafi och Etiquette & Espionage av Gail Carriger. Dock så tycker jag det är högst märkligt att Ann Aguirre’s Horde inte var med i de slutgiltiga nominerade.
Vill du se alla kategorier så surfa in på Goodreads Choiceawards och läs.

Vilka var dina favoriter under 2013?

Advertisement

Leave a comment

Filed under Bokrelaterat

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s