3 december – Ungdomslitteratur

Fortsätter lite i julkalender temat från igår, idag så hamnar vi mitt i bloggande om ungdomslitteratur. Detta är ju ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat så det känns lite extra kul att länka till andra bokbloggar.

Titta in hos Boktycke och läs om varför hon läser ungdomsböcker, hos Sofies bokblogg hittar du hela julkalenderbloggstafetten, en ny blogg varje dag i ämnet ungdomslitteratur .

Så vad är det som lockar med ungdomsböcker, tja ytterst kort,
(insåg precis att klockan är på tok för mycket och jag skall upp 0500 i morgon för att kuska till Stockholm, planen var att skriva ett längre inlägg, men nu blir det som det blir)
Var var jag, jo vad lockar mig, tycker det finns en ärlig oskuldsfullhets känsla när man läser olika typer av YA (Young Adult) böcker, en frihet och enkelhet som jag oftast inte hittar i konventionella såkallade “vuxenböcker”. Sedan finns där en salig blandning av genrer i YA böcker; paranormal, dystopi, post-apokalyps, science-fiction och urban fantasy för att nämna några.
Och det är absolut extra plus i min bok.

Nu är det rätt länge sedan jag träffade någon som höjde på ögonbrynet när jag säger att jag läser mycket ungdomslitteratur, känns som att det äntligen har blivit legitimt att vara vuxen och ändå läsa sådant som inte “tillhör” vuxenlivet (förutom ungdomslitt så faller serier/ grafiska noveller inom detta). Antar att filmatiseringarna de senaste åren av populära ungdomsböcker har gjort sitt till och jag tackar och bockar, för idag finns det så många kvalitets YA böcker därute!

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender, Young Adult

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s