Glad 1a advent

OK, ska vi vara helt ärliga så är jag ingen jul-människa, jag tycker mest att december är en enda lång månad då folk stressar runt, det skall städas och pyntas, fixas med godis och mat + all denna hets över att hitta den perfekta julklappen. Men det finns små saker som jag kan tycka är ok, exempelvis lussekatter, glögg, tända ljus (även om det är något jag gör hela året) och en och annan julrätt.

Då jag inte pyntat hemma idag får det istället bli ett litet blogginlägg, eller snarare en utmaning till mig själv, en slags bok-blogg-nörderi-julkalender, typ.
So here it goes, kommer varje dag under december försöka skriva några rader som är lite jul/ vintriga. Vi får se om jag lyckas komma på något varje dag.

Först ut, när jag tänker på böcker och jul/vinter så dyker tankarna på Harry Potter och Prisoner of Azkaban upp, framför allt tänkter jag på när de besöker Hogsmeade och dricker Butterbeer på the Three Broomsticks.

maruders map
Det är även här i denna bok som Harry får Maruders Map, är det bara jag eller hade det inte varig coolt att ha en egen sådan karta? 😉 och kanske till och med en osynlighets mantel.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s