To write in English or Swedish…engelska eller svenska det är frågan


Frågan fanns där från allra första stund då jag började gå i starta-egen-blogg funderingar, lite så här tänkte jag:
1 -Fick idén till bloggen när jag var och besökte vänner i England och då blev det lite naturligt att jag började att skriva på just engelska.
2 – Faktum är att all litteratur jag läser är till 99% på engelska
3 – De genrer jag mest håller mig till använder sig av många begrepp/ ord som låter rätt töntiga på svenska.


Efter funderat fram och tillbaka vid flera tillfällen, så har jag till slut bestämt mig för att gå över och blogga på svenska. Främst för att det är min förhoppning att jag skall vara mer aktiv och få in fler poster. Ska jag vara helt ärlig, jag hade nog en förhoppning om att skriva på engelska skulle öppna upp för fler läsare, men i ärlighetens namn så gick det sisådär. I och för sig så kan det kanske vara så att det jag skriver om inte är tillräckligt intressant, who knows.
Men beslutet är nu taget (så får vi se hur länge det håller 🙂 ).
Dock så tror jag att de gamla blogginläggen får stå kvar som de är, tillsvidare i alla fall.

Är det någon mer där ute som haft samma funderingar, skriv gärna ett par rader och dela med er hur ni resonerade och era erfarenheter.

 

gbTo write in English or Swedish…
Been ambivalent if I should (could) write this blog in English, but in the end I think that for now at least, I’ll stick to my native language. If some of you out there still want to read my ranting’s here in English let me know and I will reconsider 🙂

Advertisement

1 Comment

Filed under Bokrelaterat

One response to “To write in English or Swedish…engelska eller svenska det är frågan

  1. Johnd613

    I discovered your blog site on google and test a number of of your early posts. Proceed to keep up the excellent operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for forward to reading extra from you in a while! bekededkbcdg

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s