Bokbloggskalendern – Lucka 9

Ny vecka nya tag började jag skriva, men inser att det är tisdag, snacka om virrig, så ny tisdag skall det vara och då blir det givetvis Top Ten tuesday, men först ut, dagens lucka från Efter mig, floden, idag med följande innehåll:

Lucka 9: En tjock bok

Vad definierar egentligen en tjock bok, 300 sidor, 500 sidor, 800 sidor, 1000 och uppåt?
Är en tjock bok kanske motsatsen till en tunn bok, men i så fall vad är en tunn bok? Allt i livet är subjektivt och hur vi mäter böcker är det i högsta grad, men ponera att en tunn bok ligger på ett sidantal runt hundra sidor och en “vanlig” bok i runda slängar för mig oftast hamnar mellan 200-400 sidor, då blir 500 och allt över det en tjock bok helt enkelt, eller vänta många av mina böcker ligger ju runt 500 också, nej jag tror att en tjock bok som passerar 600 sidor är mer korrekt.

Perdido Street stationI jul har jag tänkt var lite ledig och äntligen ge mig i kast med China Miévilles Perdido Street Station (ja jag vet, det är pinsamt att jag inte läst den än!). Urban fantasy mixat med science-fiction och med lite steampunk inslag kan nog passa mig som handen i handsken.
Och med sina runda 867 sidor kan vi nog kalla den en tjock bok helt enkelt.

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s