Bokbloggskalendern – Lucka 6

Så var det lördag och dags för lucka 6, idag ställer Efter mig, floden oss frågan:

Lucka 6: Vad har du för relation till läsning i skolan? Som elev, förälder eller lärare.

Mina läsupplevelser i skolan tillhör tyvärr inte de bästa minnen från min skoluppväxt, för många vikarier, något för gamla lärare och en allmänt stökig klass, resulterade i att jag inte intresserade mig så mycket för just läsning i skolan.

Jag skulle istället vilja slå ett slag för alla fantastiska bibliotekarier som finns där ute. För det är de jag minns bäst, glömmer aldrig kvinnan på stadsbiblioteket i Småstaden jag växte upp i. Hon var den första som lyssnade på mig, som helt enkelt förstod att jag inte var intresserad av vare sig hästböcker, tråkig flickromantik eller det som var “lämplig” för en flicka i min ålder. Istället så ställde hon lite frågor och utgick från mina svar, det var hon tipsade mig om Tordyveln flyger i skymningen, det var hon som tog fram Min morbror trollkarlen, det var hon som inte ifrågasatt att jag läste serier och det var hon som lite senare pekade på Sagan om ringen och sa; “när du känner dig redo tycker jag du skall ge den en chans”.
Den vägen promenerar jag fortfarande på.

Så ett stort hjärta till alla fina bibliotekarier ute i landet, då som nu. Ni är fantastiska!

Advertisement

Leave a comment

Filed under Kalender

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s